четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  899 прочитания

  Български ученици с призове от престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics

  За поредна година възпитаници от родни учебни заведения показаха отлични знания по английски език
  16 октомври 2023, 11:26 a+ a- a

  Отличените ученици. Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

  За поредна година възпитаници от родни учебни заведения, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, показаха отлични знания по английски език на престижното международно състезание Kangaroo Global Linguistics (KGL). Финалният кръг Global Test се проведе по време на 3-дневно събитие English Olympiad Global Event в гр. Солун, Гърция. Учениците влязоха в първоначална надпревара с близо 50 хил. деца от 33 държави. След проведени национални кръгове, те се класираха сред 127-те допуснати до големия финал на състезанието. България беше страната с най-голям брой участници, явили се на Global Test и завоювала 2 от общо 13 места.

  Повод за гордост тази година ни дадоха четирима ученици - Мартин Николов и Ива Войнова, възпитаници на ПМГ „Акад. С. Корольов”, гр. Благоевград, Дамяна Димова от ПГПГЗЕ „Захарий Стоянов”, гр. Сливен, и Тони Гърков - ученик в НПГ „Димитър Талев”, гр. Гоце Делчев.

  Дамяна Димова грабна златото в ниво B2, показвайки най-добри знания сред всички участници. Мартин Николов също се качи на стълбичката, заемайки третото място в ниво A1. Те бяха отличени със сертификати, медали, купи и парични награди.

  Сертификати за отлични постижения и изключително представяне получиха Ива Войнова и Тони Гърков в нива съответно А2 и B1. За показаните знания те също получиха медали и награди.

  „Спечелването на награди от български ученици се превръща в една хубава традиция. За поредна година те ни дадоха повод за радост и огромна гордост. Призовите места, които носят на страната ни ежегодно, ни мотивират да работим още по-усърдно в посока на създаване на подходяща среда и възможности за тяхното развитие и непрестанно надграждане знанията им. Конкуренцията, с която трябваше да мерят знанията си, наистина е много голяма. KGL събира младежи от цял свят и само най-добрите биват допуснати до финалния кръг”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциация на Кеймбридж училищата в България.

  Асоциация на Кеймбридж училищата в България отново получи признание за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL-Outstanding Partner Award 2023.

  „Усърдния труд на целия екип, който стои зад успешното ни сътрудничество с организаторите на състезанието, беше оценен високо и тази година. Наградата, която получихме, е голямо признание за нас.”, допълни още Владимир Колев.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 31 минути
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 51 минути
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 7 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния