петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1852 прочитания

    БТПП раздаде годишните си награди за постижения в бизнеса

    Вижте кои са отличените компании
    03 декември 2021, 11:25 a+ a- a

    За 28-ми път с традиционни Годишни награди Българската търговско-промишлена палата (БТПП) отличи фирми, посланик, търговски представител, регионална палата, браншова организация, медия и журналист на церемония в БТПП в хибриден формат.

    Отличените фирми са призьори в Класацията на БТПП „Топ 100“, които са показали, че предприемачите в България са приели предизвикателствата и са успели да извлекат предимства от трудната ситуация.

    В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2020 г.“ бе наградена „Булминт продъкшън“ с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота.

    В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2020“ бе отличена „Брайт медиа“ ООД с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота.

    В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2020/2019“ бе наградена „Транспрес деливъри“ с плакет и грамота.

    В категория „Топ 100 Фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2020“ „Европак България М“ ЕООД бе наградена с плакет и грамота.

    В категория „Топ 100 Фирми, класирани по изменението на печалбата 2020/2019 г.“ с плакет и грамота бе отличена „Видеолукс холдинг“ АД.

    С бронзова статуетка „Хермес“ и грамота за 2021 бе отличена Андреа Вике, посланик на Австрия „за заслуги към развитието на икономическите отношения между България и Австрия и за приноса в постигането на целите на БТПП“.

    С бронзова статуетка „Хермес“ и грамота за 2021 бе награден Хубертус Клинк, съветник по търговско-икономическите въпроси в Посолството на Германия „за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между България и Германия и за постигане целите и задачите на БТПП“.

    БТА беше отличена с плакет и грамота „за обективно представяне ролята на БТПП, за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на Палатата“. Христо Николов – журналист в BLOOMBERG TV, бе отличен с плакет и грамота „за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита“.

    Плакет и грамота като съвместна награда между БТПП и „Б2Б Тийм“ ООД бе връчена за „най-добре развиваща се компания“ на „РИДАКОМ“ ЕООД.

    В категорията „Регионални търговско-промишлени палати (камари) в системата на БТПП“ с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота бе отличена Търговско-промишлената палата-Ямбол – „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“ за 2021 г. Също за 2021 г., в категория „Браншови организации“, с бронзова статуетка „Хермес“ и грамота бе отличена Асоциацията на интериорните дизайнери в България „за принос при постигане целите и задачите на БТПП“.

    Председателят на БТПП Цветан Симеонов изтъкна по време на церемонията, че въпреки трудната година има компании, които в пъти са увеличили своите печалби само за една година. Той напомни, че годината е приключила с няколко поредици избори и изрази очакване за формиране на правителство и да започне работа Народното събрание.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 25 минути
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 49 минути
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 3 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години
    преди 4 часа
    Проучване: 77% от компаниите у нас предлагат хибриден модел на работа
    С 10% са нараснали възнагражденията през 2023, за тази година ръстът е от 7%, сочи проучване на Mercer Marsh Benefits