събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1776 прочитания

  „Витоша Венчър Партнърс“ инвестира 1,5 млн. евро в 5 нови компании

  Стартиращите фирми покриват различни сектори и вертикали
  05 март 2024, 13:36 a+ a- a

  Витоша Венчър Партнърс обяви поредните 5 финализирани инвестиции. Фондът инвестира общо 1,5 млн. евро в компаниите. Те покриват различни сектори и вертикали, разполагат с голям потенциал за скалируемост, и показват впечатляващи продукти и услуги с отличителни постижения в растежа и бизнес-развитието, посочват от Витоша Венчър Партнърс.

  Ето какво казват съдружниците на фонда за новите портфейлни инвестиции:

  1. Kikimora.io - Платформа за автоматизирано следене и управление на критични рискове в сферата на киберсигурност. Стоян Недин: “Комплексните софтуерни системи на средните и големи корпорации съдържат хиляди слабости и управлението на тяхното отстраняване е засилващо се предизвикателство. Чрез Kikimora и опитния екип на SoCyber (компанията майка на продукта), корпорациите ще могат много по-ефективно да приоритизират, наблюдават, оценяват и отстраняват, уязвимости в софтуерните си системи. Вярваме, че продукта и екипа от специалисти на световно ниво в компанията ги позиционират с висок шанс да изградят глобален продукт за тази растяща необходимост на всяка по-голяма компания.” Витоша инвестира 350 хил. евро.

  2. Team Schedule - SaaS решение за големи компании с ERP системи, позволяващо на мениджъри и служители да планират и отчитат работно време, групови смени, почивки и т.н., в съответствие с местното законодателство и политиките на фирмата, да се генерират данни за възнаграждения и управленски доклади. Макс Гурвиц: “Екипът на Христо Събев ни впечатли с изключителен опит и разбиране в света на ERP системите и интеграциите, и с методичния си подход към продуктово развитие, с дълбоки корени в практиката на сървис-дизайн. С хиляди доволни клиенти в един почти безграничен пазар, Team Schedule има сериозен потенциал да стане следващата успешна история в света на SaaS решения с български произход.” Витоша инвестира 600 хил. евро.

  3. ECEON - Разработка и производство на няколко модела роботи за складова логистика, позволяващи автономно пренасяне на материали, товари, палети и други в складови пространства с помощта на изкуствен интелект, така че да бъде облекчена работата на служителите и намалени грешките, времето за разтоварване и нуждата от персонал. Марин Илиев: “С предишния си опит в най-напредналата компания за складовата и ритейл роботика в света и с интелигентния и скалируем бизнес модел и стратегия екипът на ECEON е отлично позициониран да се възползва от ускоряващата се трансформация на логистичните процеси и да се превърне в един от лидерите в сектора”. Витоша инвестира 200 хил. евро.

  4. Krik.bg - Първа е-коммерс платформа, ефективно обединяваща европейски доставчици и купувачи на авточасти втора употреба, чрез умни анализи на големи количества данни, водещи до засилване на кръговата икономика. Стоян Недин - “Реорганизацията на един установен, базов и огромен бизнес, като този с авточасти втора употреба, е предизвикателство, за което е необходима изключително ниво на технологична иновативност и капацитет, визионерско мислене и добре запретнати ръкави. Екипът на Krik.bg е доказал, че измисля неприлагани досега решения и интеграции, които ще доведат до по-голяма свързаност и ефективност на европейския пазар за авточасти. Освен потенциала за огромен бизнес, също толкова голям е и потенциалът за силно въздействие върху кръговата икономика чрез рециклиране на огромно количество части, които са силно енергоемки и скъпи за производство. Витоша инвестира 140 хил. евро.

  5. HROS.io - Платформа за иновативно набиране на висококвалифицирани човешки ресурси чрез референции. Макс Гурвиц: “Компанията се е доказала в развити Европейски пазари с клиенти, включващи най-големите корпорации на континента. Покрай инвестицията на Витоша, тя се разширява в региона на Югоизточна Европа с лансирането на иновативната си услуга за регионалния пазар, и ние се радваме да водим сделка заедно с един от най-успешните Европейски фондове, SpeedInvest от Виена". Витоша инвестира 200 хил. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 24 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 24 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 1 ден
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 1 ден
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 1 ден
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI