неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1795 прочитания

    „Витоша Венчър Партнърс“ инвестира 1,5 млн. евро в 5 нови компании

    Стартиращите фирми покриват различни сектори и вертикали
    05 март 2024, 13:36 a+ a- a

    Витоша Венчър Партнърс обяви поредните 5 финализирани инвестиции. Фондът инвестира общо 1,5 млн. евро в компаниите. Те покриват различни сектори и вертикали, разполагат с голям потенциал за скалируемост, и показват впечатляващи продукти и услуги с отличителни постижения в растежа и бизнес-развитието, посочват от Витоша Венчър Партнърс.

    Ето какво казват съдружниците на фонда за новите портфейлни инвестиции:

    1. Kikimora.io - Платформа за автоматизирано следене и управление на критични рискове в сферата на киберсигурност. Стоян Недин: “Комплексните софтуерни системи на средните и големи корпорации съдържат хиляди слабости и управлението на тяхното отстраняване е засилващо се предизвикателство. Чрез Kikimora и опитния екип на SoCyber (компанията майка на продукта), корпорациите ще могат много по-ефективно да приоритизират, наблюдават, оценяват и отстраняват, уязвимости в софтуерните си системи. Вярваме, че продукта и екипа от специалисти на световно ниво в компанията ги позиционират с висок шанс да изградят глобален продукт за тази растяща необходимост на всяка по-голяма компания.” Витоша инвестира 350 хил. евро.

    2. Team Schedule - SaaS решение за големи компании с ERP системи, позволяващо на мениджъри и служители да планират и отчитат работно време, групови смени, почивки и т.н., в съответствие с местното законодателство и политиките на фирмата, да се генерират данни за възнаграждения и управленски доклади. Макс Гурвиц: “Екипът на Христо Събев ни впечатли с изключителен опит и разбиране в света на ERP системите и интеграциите, и с методичния си подход към продуктово развитие, с дълбоки корени в практиката на сървис-дизайн. С хиляди доволни клиенти в един почти безграничен пазар, Team Schedule има сериозен потенциал да стане следващата успешна история в света на SaaS решения с български произход.” Витоша инвестира 600 хил. евро.

    3. ECEON - Разработка и производство на няколко модела роботи за складова логистика, позволяващи автономно пренасяне на материали, товари, палети и други в складови пространства с помощта на изкуствен интелект, така че да бъде облекчена работата на служителите и намалени грешките, времето за разтоварване и нуждата от персонал. Марин Илиев: “С предишния си опит в най-напредналата компания за складовата и ритейл роботика в света и с интелигентния и скалируем бизнес модел и стратегия екипът на ECEON е отлично позициониран да се възползва от ускоряващата се трансформация на логистичните процеси и да се превърне в един от лидерите в сектора”. Витоша инвестира 200 хил. евро.

    4. Krik.bg - Първа е-коммерс платформа, ефективно обединяваща европейски доставчици и купувачи на авточасти втора употреба, чрез умни анализи на големи количества данни, водещи до засилване на кръговата икономика. Стоян Недин - “Реорганизацията на един установен, базов и огромен бизнес, като този с авточасти втора употреба, е предизвикателство, за което е необходима изключително ниво на технологична иновативност и капацитет, визионерско мислене и добре запретнати ръкави. Екипът на Krik.bg е доказал, че измисля неприлагани досега решения и интеграции, които ще доведат до по-голяма свързаност и ефективност на европейския пазар за авточасти. Освен потенциала за огромен бизнес, също толкова голям е и потенциалът за силно въздействие върху кръговата икономика чрез рециклиране на огромно количество части, които са силно енергоемки и скъпи за производство. Витоша инвестира 140 хил. евро.

    5. HROS.io - Платформа за иновативно набиране на висококвалифицирани човешки ресурси чрез референции. Макс Гурвиц: “Компанията се е доказала в развити Европейски пазари с клиенти, включващи най-големите корпорации на континента. Покрай инвестицията на Витоша, тя се разширява в региона на Югоизточна Европа с лансирането на иновативната си услуга за регионалния пазар, и ние се радваме да водим сделка заедно с един от най-успешните Европейски фондове, SpeedInvest от Виена". Витоша инвестира 200 хил. евро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години