понеделник, 04 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2147 прочитания

  Американската Virtusa придоби българската технологична компания BRIGHT

  Цената по сделката е неясна
  12 февруари 2024, 13:39 a+ a- a

  Американската Virtusa Corporation, предлагаща услуги в областта на дигиталните технологии и инженеринг, разширява своето портфолио чрез придобиването на българската технологична компания BRIGHT - един от водещите партньори на ServiceNow и Splunk в EMEA региона. С това Virtusa ще укрепи възможностите си за предоставяне на бизнес решения на съществуващите клиенти и ще разшири тяхното присъствие в Европа.

  "Екипът на ServiceNow е въодушевен от стратегическото придобиване на BRIGHT от страна на Virtusa. Наблюдавали сме многократно положителното въздействие на техните иновации върху клиентските резултати и сме развълнувани от перспективата това придобиване да разшири обхвата на Virtusa на европейския пазар. Virtusa и BRIGHT притежават иновативен подход към NOW платформата, разработвайки решения, адаптирани към нуждите на клиентите, което подчертава, че нашата партньорска екосистема е ключ към успешната дигитална трансформация на компании от цял свят," коментира Ерика Волини, старши вицепрезидент по глобални партньорства и канали в ServiceNow.

  С мощен екип от ServiceNow и Splunk експерти BRIGHT демонстрира доказан опит в създаването на решения за дигитализация, сигурност, наблюдение, SecOps и AI & ML анализи, които улесняват дигиталната трансформация за водещи глобални предприятия. Подходът на компанията за предоставяне на цялостни решения и услуги, с акцент върху консултирането, дизайна, имплементацията, поддръжката и постоянното усъвършенстване, ѝ позволява да надмине стандартните функционалности на Splunk и ServiceNow и да създава персонализирани решения за безупречно дигитално преживяване.

  "Синергията между иновативния ни цялостен подход и ангажиментът ни да функционираме като разширение на екипите на нашите клиенти, ни утвърждава като предпочитан партньор за дигитална трансформация, подкрепена от Splunk и ServiceNow," заяви Сантош Томас, изпълнителен директор на Virtusa.

  Партньорството между Virtusa и BRIGHT ще максимизира възвращаемостта на инвестициите на клиентите в Splunk и ServiceNow, като ще им помогне да се възползват от най-добрите технологии по най-ефективния начин, да оптимизират операциите си и разрешат сложни бизнес предизвикателства.

  "BRIGHT беше в търсене на стратегически партньор, който да ускори нашето налагане на европейския пазар, и съм оптимистично настроен, че обединението с Virtusa ще ни подпомогне в това начинание. Споделяйки общи ценности като иновация, доверие и предоставяне на решения и услуги с високо качество, съм уверен, че ще оставим значителен отпечатък върху бизнеса на нашите клиенти," споделя Ангел Кънчев, главен изпълнителен директор и основател на BRIGHT.

  Придобиването на BRIGHT ще подобри съществуващите услуги и възможности на Virtusa в областта на ServiceNow и Splunk, особено на европейския пазар. BRIGHT добавя богат опит в области като SecOps и наблюдение и предлага иновативни решения, адаптирани към различни индустрии, които идеално допълват стратегията на Virtusa. Благодарение на съвместното лидерство и технологично-ориентирания подход, това партньорство ще предостави най-иновативните решения за нашите клиенти.

  BRIGHT е ИТ компания, която предлага решения за дигитална трансформация, като насърчава иновациите и ефективността на големи предприятия из цяла Европа. Над 30 консултанти от Splunk и 70 от ServiceNow са основата на BRIGHT.

  Virtusa Corporation е световен доставчик на услуги и решения в областта на дигиталното инженерство и технологиите за предприятия от списъка Forbes Global 2000, активни в сферите на финансите, здравеопазването, комуникациите, медиите, развлеченията, туризма, производството и технологичните индустрии по целия свят. 35 000 иноватори и реализатори работят в сътрудничество с клиенти, за да трансформират техните бизнеси и да разработват ефективни решения за най-актуалните им бизнес предизвикателства, поставяйки ги в челните позиции на техните индустрии.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  01 март 2024, 17:05
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  01 март 2024, 15:05
  01 март 2024, 14:46
  01 март 2024, 12:48
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  01 март 2024, 11:18
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  01 март 2024, 10:55