събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1177 прочитания

  SPARK разширява автопарка си до 1200 електромобила до средата на годината

  Компанията представи и абонаментен план за мобилност
  12 февруари 2024, 10:22 a+ a- a

  Услугата за споделена мобилност с електрически автомобили SPARK представи днес абонаментен план на своите потребители. Новият план SPARK Pro предоставя на потребителите предвидимост на разходите за периода на абонамента, като в същността си, той дава възможност за свободно използване на всеки един електромобил от услугата неограничен брой пъти в рамките на 60 минути или 50 км за всеки ден от абонамента. Това на практика е първият абонаментен план за услуга в сферата на транспорта в България и представя у нас концепцията за мобилността като услуга (MaaS – mobility as a service). Абонаментният план може да бъде седмичен или месечен, като по този начин е подходяща алтернатива дори за кратки периоди, в които е необходим по-чест достъп до автомобил.

  За да отговорят на очакваното голямо потребителско търсене от SPARK са се ангажирали със значително увеличение на автопарка си в много кратки срокове. За последната година SPARK извърши значително разширяване на автопарка си в страната от 500 на 850 напълно електрически автомобила, като до средата на годината се очаква те да преминат 1200 броя.

  „SPARK Pro е проект, по който работим от доста време, и сме убедени, че с този план ще предоставим работещо транспортно решение за голям брой хора на изключително достъпна цена. Тук основният фокус не е автомобилът, а функцията, която извършваме чрез него – самото пътуване. Продуктът притежава голяма част от предимствата на притежаването на автомобил, без почти нито един от недостатъците му. SPARK Pro е много добра алтернатива на втора кола в семейството или заместващ автомобил, а защо не и основен, особено в контекста на нуждите на по-младото поколение, където се наблюдава тенденция към намаляване на склонността за притежаване и дългосрочно обвързване с един конкретен модел автомобил. Планът SPARK Pro позволява на потребителите да спестят до 78% от стойността на пътуванията в сравнение със стандартното ползване на услугата. Те получават достъп до близо 1000 коли на разположение по всяко време и навсякъде из града. Могат да ги използват когато и както пожелаят, неограничен брой пъти на ден до преминаването на някой от заложените в плана дневни прагове - 60 минути или 50 км.” коментира Димитър Стоянов, Изпълнителен директор на SPARK в България.

  SPARK вярва, че бъдещето на транспорта е споделено, електрическо и без вредни емисии. Наскоро партньорската мрежа, на която зареждат автомобилите в SPARK – Eldrive, обяви че започва да компенсира въглеродната следа на заредената електроенергия за всички свои потребители, чрез гаранции за произход от ВЕИ.

  SPARK е водеща марка в сферата на споделената мобилност в Европа. Услугата предлага единствено електрически автомобили, което я отличава от голяма част от конкурентите й. Частната компания UAB SPARK Technologies (Литва) контролира дейността на услугата в Литва и България. Дейността на компанията е фокусирана върху подобряването на ежедневния живот и мобилност, чрез осигуряване на лесно достъпно пътуване с нулеви емисии. Глобално платформата разполага с автопарк от над 2100 електрически автомобила и оперира изцяло през мобилно приложение.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 18 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 22 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 22 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект