вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    915 прочитания

    Антитръстовият регулатор в САЩ критикува съкращенията в Microsoft

    Става дума за последния кръг съкращения в гейминг сектора на компанията
    09 февруари 2024, 09:34 a+ a- a

    Снимка: Microsoft

    Федералната търговска комисия (FTC) не е доволна от резултата от придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за $68,7 млрд., като заяви пред съда, че скорошните съкращения в Microsoft противоречат на обещанията, които е дала, за да получи одобрение на сливането.

    В писмо до секретаря на на Деветия окръжен апелативен съд, FTC критикува Microsoft за уволнението на 1900 служители през януари, което представлява около 8% от отдела за игри.

    Съкращенията до голяма степен засегнаха служителите в Activision Blizzard. Антитръстовият регулатор обясни, че съкращенията са „несъвместими с предложението на Microsoft към този съд, че двете компании ще работят независимо след сливането“.

    „Напредвайки в 2024 г., ръководството на Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажира да съгласува стратегия и план за изпълнение с устойчива структура на разходите, която ще поддържа целия ни разрастващ се бизнес“, написа шефът на Microsoft Gaming Фил Спенсър в бележка, обявяваща съкращенията през януари. „Заедно ние определихме приоритети, идентифицирахме области на припокриване и гарантирахме, че всички сме съгласувани с най-добрите възможности за растеж.“

    Microsoft завърши придобиването на Activision Blizzard миналия октомври след почти двегодишна битка с регулаторите. Федералната търговска комисия обаче все още не се е отказала да спре щастливия брак, коментира Quartz. През декември тя подаде жалба до Девети окръжен апелативен съд за отмяна на сливането, възможност, която според много правни експерти е много малко вероятна.

    Като се има предвид, че все още се бори срещу сделката, Федералната търговска комисия заключи в последното си писмо, че съкращенията на Microsoft на служители на Activision Blizzard биха направили продажбата по-трудна, ако регулаторът надделее.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 6 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 7 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 8 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid