понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    527 прочитания

    Сирма внедри собствена фотоволтаична система в централата си

    Очакванията са тя да покрива 30% от консумацията на електроенергия на сградата
    17 януари 2024, 14:54 a+ a- a

    Снимка: ЕК

    Българската софтуерна компания „Сирма Груп Холдинг“ приключи в края на миналата година проект за внедряване на фотоволтаична система на покрива на сградата на централния си офис в София. Това позволява на дружеството, използвайки слънчевия потенциал у нас, да захранва зданието с чиста възобновяема енергия, същевременно спомагайки постигането на целите си за устойчиво развитие.

    Това е поредният устойчив проект на компанията, която неотдавна внедри съвременни системи за отопление и охлаждане, а в цялостната ѝ политиката е залегнала концепцията за енергоспестяване и ефективно използване на ресурсите.

    Върху сградата на Сирма са монтирани 139 панела Longi 580W и два инвертора Huawei SUN2000-40KTL. Само през първите три месеца на експлоатация инсталацията е генерирала 17,34 MWh електроенергия или малко над 23% от потреблението на сградата. Очакваните резултати след една година експлоатация са фотоволтаичната система да произведе до 30% от нуждите от енергия на централния офис.

    „Внедряването на фотоволтаична система е ясна индикация за ангажимента на Сирма към устойчивото развитие. А това намалява както рисковете, така и разходите за компанията“ - коментира Цветан Тренчев, главен оперативен директор на „Сирма Груп Холдинг“.

    От дружеството се надяват примерът им да бъде последван и от други организации, допринасяйки за по-масовото внедряване на зелени технологии от бизнеса у нас и демонстрирайки икономическата жизнеспособност, наред с ползите за околната среда от генерирането на възобновяема енергия на място.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    преди 4 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 4 часа
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 5 часа
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 6 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България