понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    900 прочитания

    OpenAI спря достъпа на нови абонати до ChatGPT Plus

    Мярката е временна поради изключително голямото търсене
    16 ноември 2023, 09:34 a+ a- a

    Снимка: iStock

    OpenAI временно спря записването на нови абонати за ChatGPT Plus. Новината идва, след като компанията обяви набор от нови функции за плащащи абонати по време на първата си конференция за разработчици миналата седмица, включително нова функционалност, която позволява на потребителите на Plus да създават свои собствени чатботове, припомня Quartz.
    Ръстът в използването след деня на разработчиците на компанията надхвърли капацитета, заяви изпълнителният директор на OpenAI Сам Алтман в X/Twitter на 14 ноември.

    По време на конференцията Алтман каза, че ChatGPT е достигнал 100 млн. седмични активни потребители, добавяйки, че повече от 92% от компаниите от Fortune 500 използват ChatGPT, спрямо 82% през август.

    ChatGPT не само привлече повече регистрации, но и повече кибератаки. Дни след конференцията за разработчици ChatGPT претърпя прекъсвания и необичайно висок трафик, повдигайки въпроси относно сигурността на чатбота.

    Ръстът в търсенето не пречи само на ChatGPT Plus – потребителите са и в списъци с чакащи за абонамент на корпоративно ниво. Irreverent Labs, стартираща компания, разработваща технология за текст към видео, каза пред Quartz по-рано този месец, че чака няколко месеца за ChatGPT Enterprise, който предлага допълнителни функции за поверителност и сигурност.
    ChatGPT Plus струва $20 на месец. С този абонаментен план потребителите получават достъп до GPT-4, който има по-висока точност от предходните модели, както и по-бързи отговори, плюс функции за изображения и глас.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години