понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1359 прочитания

  Германскиата Ottobock откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София

  Компанията производител на високотехнологични и бионични протези създава нови 100 работни места в София
  20 септември 2023, 13:08 a+ a- a

  Снимка: МИИ

  Световният лидер в производството на високотехнологични и бионични протези Ottobock откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София. Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас. Инвестицията на немската компания откри зам.-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заедно с г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA и с г-н Арне Кройц, финансов директор на немския лидер.

  Компанията, която е с над 100-годишна история, разширява присъствието си на българския пазар и инвестициите си в страната. С новата производствена база и развоен център общо инвестираните средства от Ottobock SE & Co. KGaA в България вече са в размер на близо 22 млн. евро. В тях влизат направената инвестиция преди 3 години в модерен завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги. Компанията вече предоставя работа на над 300 човека в производството си в Благоевград.

  „България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като Ottobock го доказва“, заяви зам.-министър Шотев на официалната церемония. Той подчерта, че ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас.

  По думите му през последните години са реализирани сериозни инвестиционни проекти на германски компании в страната и този на Ottobock е един от тях. „Тези проекти допринасят за създаване на нови работни места, повишаване на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на иновации и нови технологии“, подчерта Шотев.

  Заместник- министърът на икономиката и индустрията добави, че общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля 4 млрд. евро, а създадените работни места от германски компании са вече над 65 000 хиляди, което е потвърждение за доброто сътрудничество с немския бизнес.

  „В България имате уникалната комбинация от високотехнологични ресурси и висококвалифицирани местни специалисти. Виждаме страната ви като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето", заяви г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA, който представи визията на компанията за разширяване на българския пазар. Той изтъкна още, че компанията вярва в потенциала на България като стратегически партньор.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Ottobock Manufacturing Bulgaria EOOD в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 8 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 9 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата