неделя, 12 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1939 прочитания

    Русенският логистичен бранд euShipments.com отваря трети собствен фулфилмънт център в Европа

    С привлечения през 2022г. от външни инвеститори капитал компанията разраства бизнеса си в Централна и Западна Европа
    10 ноември 2022, 15:33 a+ a- a

    Снимка: euShipments.com

    Благодарение на своя първи фулфилмънт склад в Русе, на границата между България и Румъния, euShipments.com вече едно десетилетие доставя пратките на клиентите си в рамките на един работен ден и за двете държави. На тази основа компанията изгражда мрежа за доставки, покриваща цяла Европа. Към днешна дата за свой най-ценен ресурс и основно бизнес предимство компанията счита именно тази логистична мрежа от фулфилмънт и разпределителни центрове, както и партньорството си с над 40 международни куриерски компании.

    Само преди месеци компанията отваря своя втори собствен фулфилмънт склад в Европа – с локация Будапеща. Със стартирането на този център, опериращ чрез техния специализиран логистичен софтуер, euShipments.com успява значително да подобри транзитните времена за доставка и цените на услугите си за Централна и Западна Европа. А това от гледната точка на техните клиенти, онлайн търговците, означава по-висока конкурентоспособност в пазарите от този така важен регион в ЕС. 

    Динамиката на развитие на онлайн търговията, особено в периода на пандемията, показва на екипа на euShipments.com по-ясно от всякога, че в тази индустрия трябва да се мисли мащабно. Така, следвайки своята основната цел – създаване на премиум логистични решения за e-Commerce бизнеса, те утрояват капацитета си в региона.

    Предистория
    По-рано тази година euShipments.com привлича инвестиция от компанията за дялово инвестиране BlackPeak Capital. Тя ще бъде вложена в международно разрастване чрез придобивания и сливания на компании, които да добавят стойност към логистичната им мрежа. euShipments.com започва да разширява обхвата си на Запад – все по-оптимизирани транзитни времена, непрекъснато повишаване качеството на услугите и броя на фулфилмънт локациите, които да бъдат подчинени на придобития от тях опит, технологични и оперативни процеси.

    Поемайки по този път, компанията стартира процес по подбор на нов фулфилмънт център с ключова локация за своята мрежа. В полезрението им попада един от най-големите и бързо развиващи се фулфилмънт бизнеси в Хърватия – pickpack.hr. След осъществен контакт със създателя на компанията Матей Яворек и неговия екип е установено пълно съответствие в бизнес модел и визия за развитие. Това предопределя стратегическото им партньорство, което е вече факт.

    Нови възможности за e-Commerce сектора с euShipments 
    Новият фулфимънт склад в Загреб отваря широко вратите на Централна и Западна Европа за всички настоящи и бъдещи клиенти на компанията без допълнителни условия, договори и интеграции.

    В същото време клиентите на pickpack.hr, както и всички е-Commerce бизнеси в Хърватия, които искат да се развиват на глобално ниво, имат неограничен достъп до услугите на euShipments.com.

    До края на третото тримесечие на 2022 екипът на euShipments успява да подготви и изпрати за своите клиенти над 1 000 000 пратки. Tепърва предстои пиковият момент в онлайн търговията за годината - настъпващите Черен петък и Kоледно-новогодишни празници. Очаква се голямо количество поръчки и компанията е подготвена да се справи с всяка ситуация, за да може всички пратки да достигнат навреме при своите получатели. Дори в най-натоварените периоди euShipments.com продължава да следва своята мисия - да създава стойност за своите клиенти и да им предоставя нови и нови възможности за развитие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    10 май 2024, 16:28
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    10 май 2024, 14:11
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    10 май 2024, 14:06
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    10 май 2024, 10:39
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    10 май 2024, 09:31
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ