сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1202 прочитания

    Clippings става DesignTechnologies

    Компанията изгражда SaaS продукти, които да позволят на бизнеси в сферата на интериорния дизайн да търгуват онлайн
    04 февруари 2022, 12:30 a+ a- a

    Днес стартира DesignTechnologies: компания, създадена, за да изгражда SaaS продукти, които да позволят на бизнеси в сферата на интериорния дизайн, продаващи мебели, осветление, интериорни тела и материали по целия свят, да търгуват онлайн.

    Интериорният дизайн като индустрия дори в наши дни все още оперира чрез офлайн методи, за да прави бизнес: за да може клиент да получи оферта и да закупи един стол, може да му се наложи да обмени десетки имейл съобщения, телефонни обаждания и да прегледа многобройни оферти, което води до ниска ефективност на процесите и неоптимално клиентско преживяване. Това е индустрия за трилиони долари, в която все още липсват технологични намеси и решения. 

    Основният фокус на DesignTechnologies е да лицензира SaaS решения, които да позволят на производители и дистрибутори в индустрията на интериорния дизайн, да започнат да дигитализират търговския си процес, и да приемат поръчки онлайн. Design Technologies създава специфично за индустрията b2b, b2c и b2b2c решение, което:
    - улеснява производители и дистрибутори в обслужването на техните бизнес клиенти и търговски партньори, дилъри, търговци на дребно и частни клиенти при създаването на поръчки онлайн, включително: разглеждане, конфигуриране, ценообразуване и поръчване на продукти;
    - прави търговските им отдели много по-ефективни, като им позволява да управляват оферти, да комуникират с клиенти и да приемат плащания от тях дигитално.

    DesignTechnologies вече работи с MillerKnoll и Steelcase, двата най-големи производителя в индустрията, и ще продължи да добавя избран брой нови партньори през 2022 г.

    Основният екип на компанията, е този който създаде Clippings.com - платформа за онлайн търговия, която бе придобита от американската компания „еднорог“ Material Bank, през лятото на 2021. С инвестиции над $150 милиона от водещи фондове за рискови инвестиции като General Catalyst, Material Bank отдели технологичния екип на Clippings в новосформираната DesignTechnologies, за да може да развие технологията си за цялата индустрия.

    Васил Поповски се присъединява към DesignTechnologies като СТО, носейки със себе си солиден технически, стратегически и мениджмънт опит, придобит чрез управлението му на технически екипи във водещи компании като Leanplum, VMWare и SAP.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 11 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 13 часа
    преди 17 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 18 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 19 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26