четвъртък, 23 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2472 прочитания

  Автопаркът на Spark достигна 330 електромобила в София

  Компанията планира да продължи разрастването на автопарка си тази година
  06 февруари 2020, 10:11 a+ a- a

  Потребителите на първата услуга за споделена мобилност в България – Spark, вече имат на разположение над 350 електромобила в София. Поредната доставка на 80 нови електромобила Hyundai Kona и добавянето им в платформата е факт от тази нощ. Те вече са по улиците на града и са достъпни за потребителите на услугата. SPARK предлага достъп до 9 различни модела електрически автомобила през мобилно приложение за своите клиенти. 

  Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След инсталиране на мобилното приложение Spark car sharing на телефона си, потребителите регистрират шофьорска книжка и след потвърждение на данните могат да наемат всеки един от електромобилите на Spark. След ползване на услугата, колата може да бъде оставена в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или навсякъде в определените в приложението зони извън центъра на София, които включват голяма част от територията на града. Spark Bulgaria е част от международната група Spark Technologies. Групата оперира на три пазара – Литва, България и Румъния. От компанията планират да продължат международната си експанзия и съвсем скоро предстои навлизането на услугата в Латвия.

  „Щастливи сме, че успяхме да увеличим значително автопарка си за последните две години и половина, в които услугата е на българския пазар.“ Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Spark Bulgaria. „Услугата Spark предлага модерно транспортно решение в София, като пряко допринася за решаването на някои от значимите проблеми в столицата. Потребителите ни не ползват личните си автомобили или не притежават такива, а всяка кола от Spark се ползва от различен брой хора всеки ден. По този начин допринасяме за подобряване на тежкия трафик, ситуацията с ограничения брой паркоместа и отделянето на вредни емисии в града. Зоните за наем и освобождаване на Spark вече покриват значителна част от София и непрекъснато се увеличават, за да могат потребителите ни да ползват ефективно и екологично транспортно решение на световно ниво.“ допълни още той.

  Плановете на компанията са през 2020 г. да продължи да увеличава сериозно автопарка и зоните за наем и освобождаване, както и добавянето на изцяло нови модели електромобили към автопарка си. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 15 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 15 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 17 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми