неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4244 прочитания

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата

  „Алтерко” планира публично предлагане през септември
  13 юли 2016, 10:37 a+ a- a

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата. След „Сирма Груп” сега и „Алтерко” планира листване на Българска фондова борса (БФБ).

  Комисията за финансов надзор (КФН) e одобрила проспекта за първичното публично предлагане на акции на холдинговото дружество „Алтерко”. То трябва да се осъществи през средата на септември.

  Предмет на предлагането ще бъдат 1 500 000 броя акции с номинал 1 лв. Компанията планира да увеличи капитала си от настоящите 13.5 млн. лв. до 15 млн. лв. след предлагането. Емисионната стойност ще бъде определена в диапазона 1.10 лв. – 2.20 лв., в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна ако бъдат записани минимум 750 000 броя акции. Инвестиционен посредник по емисията е „Карол”.

  „Алтерко” обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите. Основната й дейност е в сферата на мобилните услуги. Групата развива дейност на 3 континента с офиси в София, Сингапур, Куала Лумпур, Лас Вегас, Букурещ, Белград и Скопие и предлага услугите и продуктите си в още над 15 държави.

  Набраните средствата ще се използват основно за производство и реализация на системата за автоматизация и контрол на дома SHE и иновативния детски часовник MyKi, както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата”, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата. Всички дейности, свързани с това бизнес направление ще се разработват и развиват от дъщерното дружество „Алтерко Роботикс”.

  Групата има над 100 служители от повече от 10 националности.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 2 дни
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство