неделя, 19 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11218 прочитания

    „Съдърланд Глобал Сървисиз” ще увеличи екипа си в България до 1000 души

    Компанията планира да открие свой офис в Русе до края на годината
    03 юни 2009, 15:05 a+ a- a

    „Плановете ни за България са много амбициозни. Искаме да разширим обхвата си извън София и да присъстваме в още три града. В София ще е централният ни офис, а другите ще са поддържащи”, каза пред Human Capital Моин Кази – старши мениджър „Глобални инициативи”, „Съдърланд Глобал Сървисиз”. Американската компания за ауторсинг на бизнес процеси присъства в България от една година и за нея вече работят 150 души в София, които обслужват клиенти на 16 езика. По думите на Кази глобалната икономическа криза не е променила плановете им за назначаване на хора и амбициите им са през следващите 12-24 месеца да наемат около 500-600 души, а до три години да увеличат екипът си до 1000 души.

    По думите на Кази България е много добро място за развитие на аутосринг бизнес. „Ако излезем извън София ще видим, че има градове като Варна, Русе, Велико Търново, Пловдив с огромен свободен потенциал – млади, талантливи хора, които минават през университетите в тези градове. В същото време за тях там няма много възможности.  Пазарът все още е неразработен и има голям потенциал”, обясни той.

    Първият град в страната, в който компанията ще отвори свой офис, е Русе. „Ще предложим работа на хора, които са млади, завършват университета и за съжаление, заради икономическата ситуация в момента, не могат да намерят интересна работа, която да ги научи на нови неща и да им предостави възможност за обучение и развитие”, допълни Добрина Гогова, мениджър „Глобални инициативи”, „Съдърланд Глобал Сървисиз”. „За тази година смятаме да наемем поне 100 човека, да не кажа по две, като цяло за България. Не смея да се ангажирам дали в София или Русе, но най-вероятно до края на годината ще имаме офис в Русе”, каза Гогова.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    17 май 2024, 14:22
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    17 май 2024, 11:28
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    17 май 2024, 10:37
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    17 май 2024, 09:19
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    17 май 2024, 08:53
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари