петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  748 прочитания

  BESCO и УНСС подновиха меморандума си за сътрудничество

  Новото споразумение включва съвместни инициативи с цел подпомагане на обучението на студентите на УНСС, възможност за стажове и изграждане на контакти с членовете на Асоциацията
  13 март 2024, 10:05 a+ a- a

  (л) Добромир Иванов, Недялко Дервенков, и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС,  (Снимки: УНСС)

  Меморандум за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Българската предприемаческа асоциация (BESCO) бе подписан в УНСС. Споразумението подновява вече съществуващото сътрудничество, след като предишното 3-годишно споразумение между двете институции изтече през декември 2023 г. През изминалия период бяха реализирани няколко съвместни инициативи между УНСС и BESCO, по време на които студентите работеха по изследователски задачи, свързани със стартъп и предприемаческата екосистема в България.

  Новото споразумение включва съвместни инициативи с цел подпомагане на обучението на студентите на УНСС, възможност за стажове в Българската предприемаческа асоциация, както и изграждане на контакти с членовете на Асоциацията. BESCO е неправителствена организация, която свързва стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни. 

  Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обясни, че един от приоритетите на Университета е полагане на усилия за успешното кариерно развитие на студентите.

  В срещата участваха доц. д-р Вяра Милушева, заместник-ръководител катедра „Индустриален бизнес“, доц. Моника Моралийска, заместник-ръководител катедра „МИО и бизнес“, Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и Недялко Дервенков, изпълнителен директор на BESCO

  „За целта създаваме много добри партньорски отношения с бизнеса, провеждаме съвместни образователни програми с водещи компании, където нашите студенти имат възможност да стажуват, създаваме бизнес академии, организираме и конкурси за най-добър студентски стартъп на УНСС и се надявам вследствие на това споразумение да се разшири обхватът именно в тази област“, каза проф. д-р Димитър Димитров. 

  „В нашата Асоциация членуват големи корпорации, водещи фирми, чиито представители са членове на борда. Нашата мисия е надграждане на действащото българско законодателство и предлагане на съвременни пазарно ориентирани политики, основани на иновации и прогресивно мислене“, каза Добромир Иванов, а Недялко Дервенков допълни, че BESCO е създала мрежа от инкубатори с цел подпомагане на образованието. 

  Доц. Вяра Милушева и доц. Моника Моралийска са оперативни координатори по реализацията на Меморандума от страна на УНСС, а Недялко Дервенков е координатор от страна на BESCO. 

  Меморандумът обхваща двустранното сътрудничество чрез организиране на публични събития, подготовка на съвместни проекти, участие на представители на BESCO в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи в други прояви от УНСС.

  Този семестър се очаква да се проведат две лекции в УНСС, с гост-лектори, представители на Асоциацията, както и да се извърши подготовка за стажантска програма на BESCO, ориентирана към студентите. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 44 минути
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 час
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 час
  преди 3 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 4 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 21 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите