четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10201 прочитания

  Михаела Станимирова се присъедини към Управителния съвет на Дженерали Застраховане

  Тя има дългогодишен опит в застрахователния сектор
  05 февруари 2024, 15:12 a+ a- a

  Михаела Станимирова беше избрана за член на Управителния съвет на “Дженерали Застраховане”. Тя се присъедини считано от 26 януари 2024 г., като успоредно с това ще продължи да заема позицията на Главен директор “Трансформации” в хърватското дружество Generali osiguranje.

  Станимирова има дългогодишен опит в застрахователния сектор. Тя се присъединява към Група Generali през 2008 г. като част от екипа на “Джи Пи Презастраховане”. През годините заема различни позиции в тази компания – Главен оперативен директор, Изпълнителен директор, Главен изпълнителен директор и действащ към момента член на Управителния съвет на дружеството. От 2021 е в хърватското дружество Generali osiguranje.

  Михаела Станимирова притежава магистърска степен по “Бизнес администрация” от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и диплома по “Застраховане” и сертификат за “Инвестиционно планиране” от Chartered Insurance Institute (CII) във Великобритания.

  Междувременно Жанета Джамбазка е освободена като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“ АД и „Джи Пи Презастраховане“ ЕАД. Тази промяна идва по молба на Джамбазка поради придобиване на право за пенсиониране. От 2015 г. до октомври 2023 г. освен член на Управителния съвет тя беше Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД. В този период Джамбазка имаше важен принос за стабилните финансови резултати на компанията и постигането на редица успехи във финансовата сфера.

  Михаела Станимирова коментира: “Повече от 15 години съм част от Група Generali. Винаги през този период, както и днес, мисията и ценностите на Групата са ме вдъхновявали и мотивирали. Гордея се, че съм част от компания, която се грижи за своите клиенти и цели устойчив растеж. На „Дженерали Застраховане“ благодаря за гласуваното доверие! За мен това е ново предизвикателство, което съм готова да посрещна в сътрудничество с целия екип. Вярвам, че заедно ще продължим успешно да изпълняваме стратегическите цели на компанията".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции