събота, 15 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  935 прочитания

  Атанас Райков е новият Вицепрезидент „Глобален маркетинг и бизнес развитие” в Rakuten Viber

  Новата му позиция бележи важна стъпка за компанията - обединението на ресорите за бизнес развитие и маркетинг в едно
  01 февруари 2024, 12:05 a+ a- a

  Атанас Райков - Вицепрезидент „Глобален маркетинг и бизнес развитие” в Rakuten Viber. Снимка: Личен архив

  Атанас Райков поема поста Вицепрезидент „Глобален маркетинг и бизнес развитие” в Rakuten Viber, съобщиха от компанията. Миналата година Райков, който е част от компанията от 2015 г., пое ролята „Вицепрезидент Развитие ключови пазари”, което му даде пряко влияние върху глобалните решения, свързани с технологичното, продуктовото и стратегическото развитие на компанията. Новата му позиция бележи важна стъпка за компанията - обединението на ресорите за бизнес развитие и маркетинг в едно.

  Всички стратегически решения, засягащи пазарния дял на компанията и разпознаваемостта на марката в глобален мащаб, вече ще се координират от Атанас. Той ще ръководи работата на всички екипи за бизнес развитие в MENA, APAC, CIS и CEE, за да гарантира, че тактиките за придобиване, ангажиране и задържане на потребители, както и визията за идентичността на бранда, са в унисон с глобалната мисия на Rakuten Viber.

  „Гледайки напред, Rakuten Viber с вълнение иска да продължи да подобрява начина, по който хората се свързват помежду си, и да начертае курса за следващото поколение суперприложения“, коментира Атанас Райков. „С ясния ангажимент към удовлетвореността на потребителите, ние сме уверени, че 2024 г. ще бъде изпълнена с още по-големи постижения, надхвърлящи границите на комуникацията, такава каквато я познаваме днес.”

  Rakuten Viber обяви рекорден брой функционалности, пуснати през 2023 г. Компанията продължава своята мисия да предоставя най-доброто потребителско изживяване и да подпомага бизнес целите на брандовете. Viber Plus направи своя дебют в страната през октомври. Месечната абонаментна услуга на платформата  предоставя на потребителите разширени функции за комуникация и допълнителни опции за персонализиране. Ангажиментът на компанията спрямо поверителността на потребителите през 2023 г. доведе до въвеждането на функцията „Разпознаване на обаждането”, която предоставя по-голям контрол и сигурност на комуникацията чрез предупреждаване за спам обаждания.

  През 2023 г. Rakuten Viber обнови своя интерфейс, което улесни потребителите да управляват приложението и да достъпват медийната си библиотека. С обновения интерфейс приложението регистрира ръст от 5% на годишна база в изпратените съобщения, отбелязвайки трета поредна година, в която съобщенията са топ избор за комуникация за българските потребители. Броят на участниците в групови чатове също се увеличи с 15%.

  Що се отнася до съдържанието, многобройните партньорства на Rakuten Viber с медии, спортни клубове и неправителствени организации предоставиха на българските потребители актуална и важна информация по интереси на ежедневна база. В резултат на това броят на Viber каналите в страната е нараснал с 24% за 2023.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 23 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 24 часа
  преди 1 ден
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 1 ден
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 1 ден
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители