вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1551 прочитания

  Диана Митева се присъединява към екипа на Аларик Секюритис като стратегически съветник

  Тя има над 30 години опит на високи мениджърски позиции в банковия сектор
  18 януари 2024, 12:52 a+ a- a

  Снимка: Личен архив

  Аларик Секюритис съобщи, че един от най-уважаваните финансисти в страната, г-жа Диана Митева, се присъединява към компанията като независим стратегически съветник.
  Г-жа Митева ще има ключовата роля да подпомага стратегическото и географско развитие на Аларик, разширяването на спектъра на клиентско покритие в сегмент индивидуални и корпоративни клиенти, както и надграждането на продуктовото портфолио на компанията.

  Аларик Секюритис е лицензиран брокер-дилър, който извършва дейност в целия Европейски съюз и е регулиран от Комисия за финансов надзор (КФН) и Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). Основана е през 2011 г. и има централен офис в София, България, и присъствие в Лондон, Люксембург и Истанбул. Компанията разполага с екип от над 100 специалисти и експерти в областта на капиталовите пазари и има установени партньорства с водещи финансови институции като Goldman Sachs, ABN Amro, Bank of New York Mellon, Barclays, Nomura, UBS, Julius Bar, Deloitte, Banque Internationale à Luxembourg и други. Аларик Секюритис разполага със значителен технически капацитет и висока свързаност и предлага богат набор от собствени технологични решения за търговия на американските фондови пазари (търговски платформи Hammer, Hammer Lite, Hammer Lite Plus). Тези решения задоволяват разнообразните нужди на клиенти от различни профили – от начинаещи до активно търгуващи професионални трейдъри. Чрез Hammer Lite, компанията предлага и възможности за търговия без комисионна такса (commission-free-trading в акции и опции). На българския капиталов пазар, Аларик Секюритис се фокусира върху предоставянето на лесен, бърз и информиран достъп до нискорискови финансови продукти, които до момента са били предназначени главно за големи и институционални инвеститори. Наскоро компанията обяви старта на alaric.bg - първата по рода си дигитална платформа у нас, която дава пряк онлайн достъп до държавни облигации.

  Диана Митева има над 30 години опит на високи мениджърски позиции в банковия сектор. През периода от октомври 2003 г. до януари 2023 г., г-жа Митева заема ролята на член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК, успешно ръководейки и формирайки стратегията на институцията. Под нейно ръководство са извършени множество мащабни проекти, свързани с частното банкиране и банкирането на дребно.

  От април 2021 г. до април 2023 г. е председател на Асоциацията на банките в България.

  Една от каузите, които активно подпомага е Сдружение „Дамски Форум“. Г-жа Диана Митева е една от от дамите-основателни на сдружението, а от юли 2023 г. е избрана и за Председател на управителния съвет.

  Тя е едно от основните лица на организацията, които стоят зад реализираните значими инициативи, подпомагащи развитието на позицията на жените в обществото и бизнеса.

  Носител е на престижната унгарска награда „Андраш Фай“. Два пъти е удостоявана с отличието „Банкер на годината“ – през 2009 г. и 2017 г.. Лауреат на авторитетната награда за банково управление „Атанас Буров“. Кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.

  „За нас като компания, е чест и гордост да имаме възможността да черпим знания от г-жа Митева, и споделяйки нейната богата експертиза и опит във финансовия сектор, да насочваме Аларик в правилната посока“, сподели Антон Панайотов, основател и изпълнителен директор на Аларик Секюритис.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 18 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 19 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата