четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1684 прочитания

  Дарина Петрова е новият Директор „Човешки ресурси“ в bTV

  Апостол Пенчев се завръща в медията като Директор „Програма“
  11 декември 2023, 15:01 a+ a- a

  Снимки: bTV Media Group

  Като стратегическа стъпка за засилване на растежа на bTV Media Group (bTV), считано от 11 декември, bTV обявява важни промени във висшия ръководен екип на медията. Позицията директор „Програма“ се поема от Апостол Пенчев със задачата да развие стратегия за съдържание, която да ускори растежа на компанията и да надгради ангажимента на медията да предлага „съдържание по всяко време и навсякъде“. В същото време Дарина Петрова се присъединява към bTV като директор „Човешки ресурси“ и в новата си роля ще се фокусира върху разгръщане на позицията на компанията като най-добър работодател в индустрията.

  Тази промяна настъпва в момент, в който bTV се фокусира върху интегрирането на съвременни дигитални технологии и иновативни стратегии в основната си дейност. Апостол Пенчев и Дарина Петрова поемат позициите от Христо Хаджитанев и Наташа Кумчева, които се разделят с bTV по взаимно съгласие след дългогодишна всеотдайна работа и принос за компанията. Двамата ще продължат да работят в bTV до 31 декември, осигурявайки плавен преход на бизнес операциите.

  „Трудно се разделяме с Наташа и Христо, които за дълъг период от време заемаха ключово място в нашата дейност. Изказвам най-дълбоката си благодарност за всичко, което са направили за bTV. Уверен съм, че Дарина и Апостол ще направляват успешно внедряването на иновациите в нашите бизнес процеси, като ще спомогнат на bTV да утвърди водеща роля и да се справи с бъдещите предизвикателства“, каза Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV.

  Дарина Петрова започва кариерата си в областта на „Човешки ресурси“ в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки. Дарина притежава образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

  Апостол Пенчев се завръща в bTV с богатия си телевизионен опит, където е бил програмен директор в периода 2005-2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е също така висши мениджърски роли в Българската национална телевизия, телевизия PRVA и B92 TV в Република Сърбия, и Нова Броудкастинг Груп в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции