вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1824 прочитания

  Кока-Кола ХБК България с нов директор „Нови бизнеси-кафе и алкохолни напитки“

  Йордан Славов наследява поста от Иво Димитров, който поема нова позиция на групово ниво в компанията
  28 ноември 2023, 11:10 a+ a- a

  От 1 декември Йордан Славов ще заеме позицията директор „Нови бизнеси - кафе и алкохолни напитки“ в Кока-Кола ХБК България. Той наследява ролята от Иво Димитров, който през последните две години успя да постигне рекордни резултати по отношение на премиум алкохолните брандове, като допринесе и за успешното разрастване на категорията кафе. Димитров продължава своята кариера в компанията, на групово ниво, в ролята на „Ръководител глобални процеси, клиенти и планиране на търсенето“.

  Йордан Славов е част от екипа на Кока-Кола ХБК България от 2008 г. Той развива динамично и с доказан успех кариерата си в областта на маркетинга и продажбите, като придобива ценни умения както в ръководенето на стратегически проекти, така и в пазарното изпълнение и управлението на различни екипи.

  „С удоволствие и ентусиазъм поемам управлението на новите категории, които са неизменна част от нашето непрекъснато развиващо се 24/7 портфолио. Благодаря за оказаното доверие, което с екипа ни ще оправдаем“, сподели Йордан Славов и допълни: „Вярвам, че България ще продължи да бъде пазар, който служи за еталон по отношение на пазарното си представяне. И занапред, заедно с колегите ще се стремим да ускорим допълнително растежа на категориите кафе и премиум алкохолни напитки като част от общия бизнес на компанията.“

  Преди близо 4 години Йордан Славов прави поредната смела стъпка в професионалния си път, като от ролята си на директор „Маркетинг“ за България се присъединява към отдел „Продажби“, на позиция „Регионален търговски директор - Запад“. Заедно с екипа си, той утвърждава Западния регион като най-добре представящия се, с нарастващи дялове на стойност и обем и най-висок резултат за ангажираност на служителите.

  През 2021 Славов заема позицията директор „Ключови клиенти“ за страната и под негово ръководство продажбите достигат исторически най-високи нива, а дяловете по стойност и обем в 24/7 портфолиото на Кока-Кола ХБК продължават траекторията си на устойчив растеж.

  Йордан Славов е завършил бакалавърска степен по „Политически науки“ от Constructor University в Бремен, Германия. Той е и магистър по „Бизнес администрация“ от City University в Сиатъл, САЩ.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 18 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 20 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата