четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1856 прочитания

  Александър Алтинг фон Геусау е новият член на Изпълнителния съвет на MET Group

  Той има над 25-годишен опит в Азия и Европа
  02 ноември 2023, 12:26 a+ a- a

  Снимка: MET Group

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group назначи Александър Алтинг фон Геусау за нов Съветник на изпълнителния директор. На тази новосъздадена длъжност той ще бъде член на Изпълнителния съвет на МЕТ Holding и ще отговаря директно пред председателя и главен изпълнителен директор на Групата – Бенджамин Лакатош.

  Александър Алтинг фон Геусау е опитен ръководител в областта на корпоративните финанси с над 25-годишен опит в Азия и Европа. Неговият богат набор от умения ще има значителен принос за стратегията за растеж на MET.

  От 2003 г. той е управляващ директор „Комунални услуги и възобновяеми източници“ в ING Bank в Лондон и играе важна роля в различни секторни проекти в контекста на развитието на енергийния преход. В качеството си на глобален ръководител на сектор „Комунални услуги“ в ING той отговаря за управлението на кредитен портфейл в размер на няколко милиарда евро и активно ръководи многобройни стратегически сделки за повечето големи комунални услуги.

  Александър Алтинг фон Геусау се присъединява към ING през 1997 г. в отдела за проектно и структурирано финансиране в Сингапур, след което се премества в отдела за корпоративни финанси в Хонконг през 1999 г. и става ръководител на сектор „Комунални услуги“ в Азия. Преди да се присъедини към ING, в продължение на 10 години той работи като адвокат по корпоративно право в международна адвокатска кантора в Сингапур, Ротердам и Ню Йорк. Притежава магистърска степен по право от Лайденския университет в Нидерландия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 12 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 13 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции