четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1201 прочитания

  Мила Ненова е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

  Ще насочим усилия към привличането на ключови инвеститори във високотехнологичните индустрии, подчерта Ненова
  12 октомври 2023, 16:30 a+ a- a

  Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева.

  Мила Ненова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2016 г. е директор на Конфиндустрия България - сдружението на италианския бизнес в България. Притежава опит в управлението и създаването на двустранни икономически връзки и промотирането на България като добра дестинация за инвестиции. Има опит още в областта на управлението на човешките ресурси и индустриалните отношения, както и на европейски проекти.

  „Убедена съм, че заедно можем да превърнем България в привлекателно място за инвестиции, базирани на талант и възможности за комерсиализиране на научната и развойна дейност в различни сектори. Смятам, че можем да развием най-високотехнологичните от тях, базирани на новата вълна иновации и по-този начин да градим конструктивни двустранни взаимоотношения. Разчитам изключително много на екипа на БАИ да ни подкрепи за постигането на тези цели и да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа“, каза министър Стойчева при представянето на Ненова пред служителите на агенцията.

  Министърът подчерта, че Българската агенция за инвестиции има огромен потенциал, който трябва да бъде разгърнат, за да се засили икономическият растеж на страната и да се повиши конкурентоспособността й.

  „Ще насочим усилия към привличането на ключови инвеститори във високотехнологичните индустрии. Разчитам на младия и ентусиазиран екип на БАИ, за да развием и отговорим на визията на министъра на иновациите и растежа с промотирането на България като привлекателна дестинация за високотехнологични компании”, каза Ненова.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 14 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 14 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции