събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1585 прочитания

    Момчил Бояджиев е новият изпълнителен директор на Групата Булмаркет

    Той има близо 20 години опит на управленски позиции
    13 септември 2023, 10:05 a+ a- a

    Снимка: Булмаркет

    Момчил Бояджиев се присъединява към екипа на Групата Булмаркет като изпълнителен директор. С близо 20 години опит на управленски позиции, той ще отговаря за основните операции и устойчивото бизнес развитие на двете главни крила на Групата – „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“, които включват дейности от производство на биогорива, растителни масла, шрот и фармацевтичен глицерин, през логистични услуги, търговия и дистрибуция на светли горива до машиностроене. Бъдещите стратегически посоки на развитие на компанията ще се определят от Съвета на директорите на Групата Булмаркет и Общото събрание на акционерите.

    Кариерата си Бояджиев започва във финансовия сектор, като не след дълго се насочва към продажбите и търговията и от 2006 г. става част от българския екип на световен лидер в бързооборотните стоки. През 2013 г. се присъединява към регионален лидер в производството на бои и покрития с голямо фабрика и развойна дейност в България, където заема позициите търговски и изпълнителен директор за страната. Преди Групата Булмаркет Бояджиев е изпълнителен директор за България на международна компания, водеща в сферата на индустриалния инженеринг.

    Основен фокус в кариерата на Бояджиев е високото качество на услугите към партньорите и клиентите, подпомагането за иновативно и ефективно развитие на градската среда и създаване на повече условия за образование и професионално развитие за местни общности.

    Групата Булмаркет е най-голямата частна българска индустриална група в страната. Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на вагони и локомотиви и тежко машиностроене.

    Πpeз пъpвитe мeceци нa нoвaтa cи пoзиция Момчил Бояджиев щe ce cъcpeдoтoчи въpxy изгpaждaнeтo нa дългocpoчнa cтpaтeгия, фoĸycиpaйĸи ce въpxy ycтoйчивoтo paзвитиe и oтгoвopнocт. Приоритети са както развитието на основното портфолио от услуги в Групата, така и новите индустриални инициативи в лицето на „Локомотивен и вагонен завод 1866“ и „Индустриален Парк Раднево“. Ocнoвна цел щe бъдe и надграждането и стриктното изпълнение на дългосрочната ESG стратегия за устойчиво развитие на Групата, чиито операции само за изминалата година спестиха повече от 1 000 000 тона въглеродни емисии.
    „За мен ролята на изпълнителен директор на „Булмаркет Груп“ е повече от управленска позиция.

    Тя е отговорност и пряко поет ангажимент за продължаване на дело, в което са инвестирани повече от 25 години неуморен труд на много мотивирани хора. Труд, който дава резултат с една променяща се в положителна посока среда за толкова много семейства и общности в Русе, в градове в България, а вече и по света. Отговорността и мотивацията на ръководството на компанията е силно зареждаща и ще бъде и моя движеща сила за това да продължим да даваме ежедневен пример с работата си за начините, по които българската индустрия може да развива глобално присъствие и да трансформира икономическия подем на страната ни.“, споделя Бояджиев.

    Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на локомотиви и вагони.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години