четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1528 прочитания

  Димитър Бончев се завръща в Съвета на директорите на АСВ

  Димитър Бончев е сред утвърдените имена в сектора на управление на вземания с над 18 години опит
  14 август 2023, 16:00 a+ a- a

  Димитър Бончев -  член на Съвета на директорите на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ). Снимка: Личен архив

  Димитър Бончев, който осем години беше част от мениджмънта на една от водещите компании в изкупуването на просрочени задължения в България - Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), отново е избран за член на Съвета на директорите на дружеството, съобщиха оттам.

  Той заменя Георгиос Христофору, който ще се фокусира върху други проекти в норвежката B2Holding, собственикът на АСВ в момента. Промяната вече е вписана в Търговския регистър.

  Димитър Бончев е сред утвърдените имена в сектора на управление на вземания. Той има над 18 години опит, от които 15 на мениджърски позиции във водещи компании на пазара. От 2013 г. до май 2021 г. е част от ръководството на АСВ и има ключов принос за развитието на компанията като лидер в сектора. През първите три години е оперативен директор и директор „Международни операции” в България и Румъния. След придобиването на АСВ от B2Holding през 2016 г. е последователно директор „Бизнес развитие”, Зам.-Изпълнителен Директор, Изпълнителен Директор и член на борда.

  През последната година Димитър Бончев работи ексклузивно по сделката за продажбата на АСВ, след като през 2022 г. B2Holding взе решение да се раздели с част от активите си в Югоизточна Европа, сред които и българското дружество. Холдингът вече подписа договор за продажбата на подразделението си в България на българската „Ди Си Ей Мениджмънт”.

  Очаква се сделката да бъде финализирана през следващите месеци. “Щастливи сме, че Димитър Бончев отново е част от нашия борд. Опитът и експертизата му ще са особено полезни за реализирането на целите на АСВ след смяната на собствеността - увеличаване на пазарния дял и запазване на добрите резултати”, коментира Юлия Юргакиева, изпълнителен директор на АСВ.

  АСВ е създадена през 2010 г. и е една от водещите компании за изкупуване и управление на просрочени вземания в България.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Агенция за събиране на вземания ЕАД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Ще обменяме автоматично данъчна информация със САЩ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова и Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, подписаха споразумение
  преди 13 часа
  В АЕЦ „Козлодуй“ са заредени първите 43 касети с алтернативен тип гориво
  Те са произведено от американската „Уестингхаус“
  преди 13 часа
  Бианор, Прайм и Диджитал Лайтс обединяват сили под името Wiser Technology
  Приходите на трите компании за 2023 година са 54 млн. лв.
  преди 1 ден
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 1 ден
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции