неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1211 прочитания

    Константин Палавеев е новият изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“

    Членовете на ръководството на дружеството се намаляват от 5 на 3
    26 юли 2023, 13:11 a+ a- a

    Снимка: МИИ

    С решение на едноличния собственик на капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД  (НКИЗ) – Министерството на икономиката и индустрията – членовете на ръководството на дружеството се намаляват от 5 на 3.

    В състава на Съвета на директорите остават Константин Палавеев, Радостина Ситова и Андреана Премянова-Янкова.

    На свое заседание от 25.07.2023 г. новият състав е избрал за изпълнителен директор на компанията Константин Палавеев. Той е финансист с богат опит в сферата на инвестициите, финансите и управлението на активи.

    Останалите членове на Съвета са:

    Андреана Премянова-Янкова е юрист с над 20 годишен професионален опит в България и чужбина в областта на структурирането на бизнес дейности, планирането и управлението на процеси и проекти.

    Радостина Ситова е икономист с дългогодишен опит в областта на финансовото управление и контрол, планирането и изпълнението на стратегически проекти.

    Целта на промените е да се реализира цялостна нова политика за развитие на индустриалните зони и паркове, базирана на регионален принцип и обвързвана с конкретни сектори.

    Сред приоритетите на Съвета е развитието и изграждането на индустриалните паркове и зони да е свързано с осигуряването на подходяща инфраструктура и предвидимост за бизнеса в процеса на планиране и осъществяване на инвестиционните намерения, при максимална прозрачност в управлението на публичния ресурс.

    „България има нужда от готови зони с изградена инфраструктура. Новата стратегия за развитието на индустриалните зони цели да реши един от основните проблеми, които адресираха към нас голяма част от инвеститорите, с които се срещаме – неподготвени индустриални терени, без необходимата инфраструктура и ресурси“, коментира министър Богданов.

    Акцент ще бъде поставен върху Северна България, където има потенциал за развитие на индустриални паркове и зони, като целта е да се помогне на региона да навакса икономическото си изоставане спрямо Южна България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 2 дни
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години