събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1575 прочитания

    Алина Кулчеа ще поеме управлението на Амджен България

    Тя е изпълнителен директор на Амджен Румъния от 2018 и сега ще разшири функциите си с управление и на подразделението в България
    03 юли 2023, 11:20 a+ a- a

    Д-р Алина Кулчеа ще поеме управлението на Амджен за България и Румъния, съобщиха от американска многонационална компания, лидер в биотехнологичния сектор. Тя ще наследи досегашния директор д-р Красимира Чемишанска.

    Д-р Кулчеа е завършила медицина в Университета „Карол Давила“ в Букурещ и има над 25-гoдишeн опит във фармацевтичната индустрия, ĸъдeтo e зaeмaлa paзлични пoзиции. Преди да започне работа в Амджен е била заместващ длъжността „Регионален мениджър“ и ръководител "Връзки с институциите и достъп на пациента" в Новартис Румъния.

    През 2018 д-р Алина Кулчеа стартира кариерата си в Амджен и със своя лидерски опит, ангажираност и креативност допринася за бързото развитие на румънското подразделение. В резултат на това се регистрира увеличение на приходите, подобрява се достъпа до пазара и се затвърждава положителният имидж на компанията.

    "Да ръководя и българското, и румънското подразделение е едновременно чест и огромна отговорност. Бих искала да благодаря на д-р Красимира Чемишанска за нейната отдаденост и превъзходния начин на управление, благодарение на които през годините тя затвърди имиджа на Амджен в България като силна и уважавана фармацевтична компания", заяви д-р Алина Кулчеа.

    "Свидетели сме на значителни предизвикателства на глобално и европейско ниво – геополитически смущения, последствия от COVID-19, повишаваща се инфлация, променяща се регулаторна среда. Всички те доведоха до необходимостта от създаване на оперативен модел, който да осигури синергия в мащаба и оптимизиране на компанията, за да се справим с всички външни промени. Същевременно трябва да продължим да се развиваме и да се фокусираме върху нашата мисия, а именно да предоставим на пациентите нови, високо ефективни биологични терапии. Създаването и внедряването на нови иновативни лекарства, предназначени за пациенти със сериозни заболявания, е най-добрият начин, по който Амджен може да допринесе за общото благо. Обществото днес се сблъсква с множество здравни предизвикателства и ние работим, за да ги преодолеем, като си сътрудничим с институции, пациентски организации и медицински специалисти. Бих искала да изразя благодарността си към екипите и на България, и на Румъния, и вярвам, че заедно ще продължим да работим за развитието на Амджен, като фокусираме вниманието си върху нуждите на пациентите и насърчаваме диалога с всички звена в здравния сектор", каза още Алина Кулчеа.

    Амджен България заема едно от водещите места сред компаниите, работещи върху биотехнологичните и биоподобни терапии. Филиалът участва активно в глобални програми за фармацевтични изследвания и развитие, като се фокусира върху важни терапевтични области като онкология, хематология, сърдечно-съдови и възпалителни заболявания, чупливост на костите и нефрология. Амджен изгради собствена логистична база в България, осигуряваща навременен достъп до лечения и лекарства на нуждаещите се пациенти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години