събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1290 прочитания

  Наталия Футекова е избрана за заместник-председател на БАИТ

  Тя има над 20-годишен управленски опит в сферата на разработката, внедряването и управлението на бизнес софтуер от клас ERP
  26 юни 2023, 11:40 a+ a- a

  Доц. д-р Наталия Футекова е избрана за заместник-председател на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). В новия управителен съвет тя продължава да бъде и част от ресор „Висше образование“.

  Наталия Футекова има над 20-годишен управленски опит в сферата на разработката, внедряването и управлението на бизнес софтуер от клас ERP. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи.

  Наталия Футекова основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и информационните технологии. Съвместно с Висше училище по застраховане и финанси създават магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP платформи“, която е първата по рода си в България.

  От 2017 година Наталия Футекова е член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). През февруари 2021 година е избрана за директор на направление „Информационни и комуникационни технологии“ на Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

  Като част от новия управителен съвет на БАИТ, доц. д-р Наталия Футекова ще продължи инициативите, подкрепящи образованието, подкрепяйки активното съдействие между бизнеса и академичните среди с цел добавяне на практическа стойност в образователните процеси.

  За председател на БАИТ за първи път беше избрана жена - Ирина Радоева, изпълнителен директор на „АПИС ЕВРОПА“ АД. В новият управителен съвет на асоциациацията са избрани още Калин Димчев от Майкрософт България ООД, Теодора Тодорова от Би Толкс Аджайл ООД, Иван Димитров от Бианор Холдинг АД, Пенчо Илиев от Датекс ООД, Станимир Костов от ФТС България ООД, Петър Стефанов от Фрекълз ЕООД и Весела Калъчева – изпълнителен директор на БАИТ.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 19 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 19 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 20 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 20 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 21 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%