петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1402 прочитания

  Дaвид Лаукс е новият изпълнителен директор на групата DIGITALL

  Той има над 25-годишен опит в областта на бизнес консултирането и технологиите
  04 април 2023, 16:44 a+ a- a

  Снимка: DIGITALL

  Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет на компания с български корени – DIGITALL, поема ръководната роля на изпълнителен директор на групата, считано от 1 април 2023 г. Управляващ директор за България ще бъде Йордан Гинев, който ще съвместява новата си роля с досегашната си позиция на главен оперативен директор на групата на DIGITALL. С този преход компанията започва нов етап от растежа си, който има за цел да ускори по-нататъшното ѝ стратегическо развитие на ключовите ѝ пазари в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Северна Америка. 

  Давид Лаукс е успешен предприемач и уважаван лидер с над 25-годишен опит в областта на бизнес консултирането и технологиите. Той е един от съоснователите на DIGITALL, която бе създадена през 2021 г. след сливането на българската технологична компания BULPROS и управляваната от него германска компания ec4u. Оттогава има активна роля в управлението на компанията, като е част и от Надзорния ѝ съвет. До 2021 г. Давид Лаукс заема позицията изпълнителен директор на ec4u - една от двете предшестващи компании на DIGITALL, в чието основаване през 2000 г. участва. Преди това е заемал различни ръководни позиции в компании като Siebel Systems Inc. и nova data AG/entory AG.

  Благодарение на опита си в областта на телекомуникациите, търговията, автомобилостроенето, производството, банкирането, застраховането и финансовите услуги, Давид Лаукс ще ръководи стратегията за растеж на компанията, като разкрива нови бизнес възможности и разширява дейността на компанията в световен мащаб.

  „За мен е голяма чест и едновременно с това отговорноcт да бъда избран за изпълнителен директор на DIGITALL. Заемайки тази позиция, мои основни приоритети ще бъдат разрастването на бизнеса, засилването на позициите на компанията на ключовите ни пазари, както и повишаване на оперативната ефективност на компанията. Заедно с лидерския екип и мениджмънта на DIGITALL споделяме мисията да продължим да развиваме фирмената ни култура, предоставяйки по-големи възможности за личностно развитие на служителите ни и създавайки работна среда, която насърчава сътрудничество, креативност и стремеж към иновации“, коментира Давид Лаукс.

  Грегор Билер, председател на Надзорния съвет на DIGITALL, добавя: „Щастлив съм да приветствам Давид Лаукс като изпълнителен директор на групата DIGITALL и съм убеден, че способността му да съчетава както въвеждане на иновативни идеи, така и фокусиране върху растежа и бизнес целите на компанията ще бъде изключително важно за успешното управление на DIGITALL.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 4 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 5 часа
  преди 7 часа
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 8 часа
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 9 часа
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители