събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1474 прочитания

  Мария Желязова е новият Ръководител Комуникации за Балканите в AstraZeneca

  Тя има над 15 години опит в сферата на комуникациите
  25 октомври 2022, 10:14 a+ a- a

  Мария Желязова - Ръководител Комуникации за Балканите в AstraZeneca. Снимка: AstraZeneca

  Мария Желязова се присъединява към екипа на AstraZeneca клъстер Балкани. Като Ръководител Комуникации във фармацевтичната компания, ще отговаря за вътрешните и външни комуникации в няколко държави в региона.

  Тя е работила в редица международни компании и има над 15 години опит в сферата на комуникациите, връзките с обществеността и медиите, изграждане на работодателска марка, storytelling, stakeholder management и създаване на стратегии за корпоративна социална отговорност.

  „През 2021 г. в AstraZeneca формирахме ново структурно звено – клъстер Балкани, коeто включва България, Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора и други държави от Южните Балкани. От тогава сме в непрекъснат процес на развитие и растеж във всички аспекти, в това число и разрастване на екипа. Тази трансформация доведе до необходимостта от създаването на обща комуникационна стратегия, която да е в тон с нашата култура и ценности. Вярвам, че със своя опит и умение да работи в крос-функционални международни екипи, както и със силната мотивация да бъде част от социално отговорна компания, Мария ще допринесе за надграждането на добрия имидж на организацията в региона“ , споделя Деян Лаковски, директор клъстер Балкани в AstraZeneca.

  Преди да се присъедини към биофармацевтичната компания, Мария ръководи отдел Корпоративни комуникации в tbi bank за България, Румъния и Гърция. Заемала е различни позиции в международни компании като Coca-Cola HBC и Societe Generale Expressbank. Тя е част и от екипа на сдружение „1 процент промяна“, чиято цел е да промени нагласите за дарителство в обществото.

  „Изключително удоволствие е да съм част от компания, в която многообразието, развитието на служителите и стремежът към иновации и изграждане на устойчива среда са водещи ценности. AstraZeneca е организация с впечатляваща история и главен фокус върху пациентите, както и благосъстоянието и ангажираността на екипите. Тепърва с колегите ни предстоят много интересни проекти и каузи, за които нямаме търпение да ви разкажем.“ , споделя Мария Желязова. Тя допълва, че е впечатлена от приобщаващата култура и баланса във всички направления в компанията, чиито тон е зададен от лидерския екип. Той е изграден от представители на всички държави на клъстер Балкани и в момента в него си взаимодействат успешно специалисти с над 20-годишен стаж в компанията с такива, стартирали едва преди месеци.

  По-рано тази година към ръководството на компанията се присъединяват също Деница Стоянова в ролята на регионален HR мениджър и Милош Ичевич, който управлява отдела за Онкологични заболявания. А през септември Владко Борич пое ръководството на най-новото звено – Редки болести.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 1 ден
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 1 ден
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 1 ден
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 1 ден
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила