сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4614 прочитания

  Нови назначения допълниха мениджърския екип на „СОФ Кънект“

  Към управленския екип на столичното летище се присъединяват Анелия Димова, Лионел Можие, Димитър Биков, Павлин Коджахристов и Росен Бъчваров
  12 януари 2022, 15:10 a+ a- a

  След новите назначения, които вече са факт, управленският екип на „СОФ Кънект“, оператор на летище „София“, е напълно завършен и готов за действие, съобщиха от аеропорта.

  Новите членове на „СОФ Кънект“ са: 

  Анелия Димова, която заема позицията директор „Човешки ресурси“. Дългогодишният ѝ опит в областта ѝ помага при изпълнение на сегашните ѝ отговорности по преструктуриране и разработване на политики, свързани с персонала, както и тяхното прилагане.

  Лионел Можие, технически директор е ключова фигура за изпълнение на Генералния план за развитие на летището. Французинът е натоварен с отговорността по въвеждането на всички технически аспекти на проекта и поддръжката му, включително оценката на капиталовите разходи и прилагането на летищни технологии, като същевременно управлява цялостното разпределение на пространството и въпросите, свързани със сградния фонд.

  Димитър Биков, ръководител на отдел „Маркетинг и бизнес развитие“ на летище „София“. Работата на неговия екип има за цел да доразвие мрежата от въздушни маршрути на столичното летище и да въведе нови стратегически бизнес възможности.

  Павлин Коджахристов заема позицията специалист „Корпоративна сигурност“. С 27 години опит на различни позиции в системата на МВР, завършени обучения в United States Department of State Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs, както и в школите на китайската и на иранската национални полиции и др., Коджахристов е предпочитан избор в областта на корпоративната сигурност за много компании. Доктор по криминология, главен асистент в Русенския университет и хоноруван преподавател в други университети в България. B „СОФ Кънект“ той ще отговаря за идентифициране, оценка и превенция на рисковете с цел осигуряване на стабилността на компанията и гарантиране непрекъсваемост на бизнеса. 

  Росен Бъчваров, който се присъедини към компанията с амбициозната цел да управлява връзките с институциите и медиите, като покрива всички аспекти на корпоративните комуникации, включително разработването на съответната стратегия и нейното последващо изпълнение. Като директор „Връзки с институциите и комуникации“ негова отговорност ще са общественият облик на компанията и нейните вътрешни и външни корпоративни връзки.

  Новоназначенията се вписват в един добре функциониращ международен екип от признати професионалисти, в който лидерската позиция е за Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище „София“. 

  Жозеф Бу Надер е главният стратегически директор на „СОФ Кънект“. Той има над 11 години професионален опит в областта на финансите, транспорта и инфраструктурните инвестиции. Заемал е различни ръководни позиции във VINCI Airports – първият частен летищен оператор в световен мащаб, където е отговарял за придобивания на 5 летища от 4 държави, разположени на 3 континента. Той е добре познат от 7-месечния си мандат като заместник-изпълнителен директор на летище София (април – октомври 2021 г.). Настоящите му задължения включват ръководене на мултифункционални проекти, разработване на бизнес стратегии, изграждане и прилагане на план за създаване на добавена стойност, съчетано с консултиране на изпълнителния директор в ежедневните му стратегически и оперативни решения.

  Сегашният заместник-изпълнителен директор на летище София е Емил Стефанов, който неотдавна пое поста от Жозеф Бу Надер. Емил е човек с визия и широк спектър от професионални интереси и компетенции, обхващащи повече от 25 години опит на мениджърски позиции в световни марки за търговия на дребно и едро. Негова страст са стратегическото планиране и развитието на бизнеса за осигуряване на значителни приходи. Професионалното му вдъхновение е свързано с изграждането на високоефективни и мотивирани екипи. 

  Илия Кардашлиев в качеството си на главен финансов директор на летище София и член на Управителния съвет на „СОФ Кънект“ АД, е успешен професионалист и сертифициран финансов анализатор (CFA) с 15-годишен опит в международно признати компании за данъчни, одиторски и финансово-консултантски услуги. Работил е и в Европейската банка за възстановяване и развитие. Неговият международен опит в областта на финансите, съчетан с отличните му аналитични и организационни способности и целеустременост, дават предимство на всяка компания и всеки работен екип. 

  „СОФ Кънект“, зад която стои глобалния инвеститор Meridiam, залага на опита на Munich International Airport като летищен оператор на единственото 5-звездно европейско летище.

  Представяме ключовите лица, които пренасят немското ноу-хау на българска авиационна почва. 

  Първо, д-р Хеннинг Фистерер е главен оперативен директор на летище София и член на Управителния съвет на „СОФ Кънект“ АД. Заемал е висши ръководни позиции в областта на летищните операции и притежава повече от 25 години международен опит в големите разпределителни летища. Изпълнявал е консултантски функции в множество други летища в Европа, Азия, Близкия изток и Африка. Професионалните компетенции и отговорности на Хеннинг се простират от управлението на летателното поле, спазването на изискванията за безопасност, преминава през планирането на извънредни ситуации и управлението на кризи и достига до лидерството и управлението на хора в мултикултурна среда. 

  Друг ценен принос на Munich International Airport към екипа от лидери на „СОФ Кънект“ е Кристиян Стошек на позицията главен директор „Трансформация“ и изпълнителен директор „Наземно обслужване“. Той е свързващият елемент между вече започналия процес на бизнес развитие на летище „София“ и хората като основен актив на компанията. Доказаният опит на Кристиян включва успешното му лидерство в авиационния и летищния бизнес, стимулирането на устойчив растеж и промяна. Той има доказан опит в областта на аеронавигационното обслужване, експлоатацията на авиокомпании и летища, летищната сигурност, наземното обслужване, управлението на процеси и проекти, лидерството и мениджмънта на различни позиции. Като член на управителния съвет на летище Мюнхен той успешно управлява програмата „5 звезди“ при сертифицирането му. 

  Маркус Шпан е главен търговски директор на „СОФ Кънект“. Със своя опит в прилагането на мащабни търговски програми и значително увеличаване на приходите на летищата при мащабни търговски трансформации, той си е спечелил репутацията на човек, който подобрява както приходите на летищата, така и удовлетвореността на пътниците.

  Редицата от мениджъри на Munich International Airport завършва с Михалис Сенис, директор „Дигитална трансформация“ на „СОФ Кънект“. Михалис е висококвалифициран, отдаден и ентусиазиран професионалист с 23-годишен корпоративен опит в изпълнението на многомилионни международни съвременни технологични програми, оказващи положително въздействие върху всички оперативни аспекти на компанията. В момента отговаря за дигиталната трансформация на летище София в съответствие с проекта за развитие на столичното летище като един от основните международни входове към страната. 

  Има много предизвикателства, които трябва да бъдат посрещнати с увереност от мениджърския екип на „СОФ Кънект“. Доказаните професионалисти успешно ще преодолеят всяко едно от тях, а това ще осигури обществени и икономически ползи за общността и ще спечели одобрението на международното авиационно общество, отбелязват от столичното летище.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 11 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 15 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 15 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд