петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1968 прочитания

  Филип Купфер e новият търговски съветник към посолството на Австрия

  От 1 септември той наследява на поста Улрике Щрака
  02 септември 2021, 09:11 a+ a- a

  От 1 септември 2021 новият търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA е Филип Купфер.

  Филип Купфер е роден във Виена, дипломиран юрист, има дългогодишен опит в подкрепа на австрийския бизнес във Виена, Казабланка, Милано, Загреб и Сараево, както и натрупан стаж в различни министерства във Виена.

  Досегашният търговски съветник Улрике Щрака от септември 2021 ще работи в ICS-Internationalisierungscenter Steiermark в Грац и ще мотивира фирмите от провинцията за повече износ.

  С инвестиции в България от повече от 2,6 млрд. евро (според Австрийската национална банка) и създадени повече от 20 000 работни мести, Австрия е сред най–големите чуждестранни инвеститори в страната.

  Сред австрийските фирми са A1, ЕVN, Raiffeisen, OMV, Vienna Insurance Group, Mondi, Billa, Kronospan, Palfinger, Knauf, Uniqa, Wienerberger, AluKönigStahl, Sportalm и Baumit.

  Двустранните търговски отношения между Австрия и България са отлични: от 2014 до 2019 (без да отчитаме намалението, предизвикано от пандемията) австрийската търговия с България отбеляза ръст от 26% (до 813 млн. евро), българският износ на стоки се е увеличил дори с 33%. По отношение на търговията на услуги, българският износ е нараснал с повече от 40% (до 640 млн.), а австрийският износ с 20% (до ок. 310 млн. евро).

  За 2021 статистиката показва, че ефектът на кризата вече е преодолян: българският износ на стоки до месец май е нараснал със значителните 28,2%, а австрийският износ към България с 4,9%.

  По своята същност Advantage Austria в София представлява Стопанска камара на Австрия и съществува повече от 50 в България. Основната задача на офиса е да съдейства за постоянното подобряване и разширяване на бизнес отношенията между Австрия и България. За тази цел се провеждат пазарни проучвания в различни сфери, осъществяват се контакти между австрийски и български фирми, организират се участия в панаири и изложения и се провеждат редица други мероприятия

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 6 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 12 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 12 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство