петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2408 прочитания

    Уолтър Хек е новият главен технически директор на HeleCloud

    Той се присъединява към компанията след придобиването на OlinData
    12 юли 2021, 13:09 a+ a- a

    Уолтър Хек е новият главен технически директор на българския технологичен консултант в платформата Amazon Web Services (AWS) HeleCloud. Хек се присъединява към мениджърския екип през 2021 г. след като през 2020 г. компанията отчете 70% ръст в приходите и разшири екипа с нови 30 свободни позиции за консултанти и инженери. Новият главен технически директор ще отговаря за устойчивото развитие и  разширяването на портфолиото от клиенти на базираната в София компания. HeleCloud има офиси в Лондон, Хага и София. 

    HeleCloud е технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services с офиси в Лондон, Хага и София. Компанията подпомага средни и големи организации в изграждането на облачната им визия за развитието и реализацията на облачните им стратегии чрез водещата си Cloud Roadmap методология. HeleCloud предоставя облачни услуги, с които подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти и им помага да се съсредоточат върху основната си бизнес дейност и своите потребители за по-голяма добавена стойност. Екипът на HeleCloud е съставен от консултанти и инженери, специализирани в сферите на информационната сигурност и международни регулации, Big Data, информационния анализ, изкуствения интелект и интернет на нещата.

    Миналата година HeleCloud обяви придобиването на компанията за разработка на софтуер DataStork. Като главен технически директор, Уолтър Хек ще отговаря за интегрирането на тези възможности в професионалните услуги на HeleCloud. 

    Уолтър Хек притежава богат професионален опит в областта на облачните услуги. Преди да заеме позицията на главен технически директор, той ръководи офиса на компанията в Нидерландия. Преди да стане част от екипа на HeleCloud, Хек е бил изпълнителен директор на OlinData - компания, която българският AWS консултант също придоби.

    „Радвам се, че поемам ролята на главен технически директор на HeleCloud именно в това вълнуващо и динамично за бизнеса време. AWS и виртуалният облачен пазар се движат скорострелно, като това ни поставя пред две основни предизвикателства: придобиването на таланти и нуждата от впечатляващи технологични иновации“, каза Уолтър Хек, главен технически директор на HeleCloud. 

    „За да отговорим на тях, ние трябва да разширим техническите си възможности и да продължим да привличаме най-добрите AWS консултанти. По този начин осигуряваме на всички служители, които искат да се присъединят към HeleCloud, възможността да работят по най-новите и иновативни AWS проекти. Една от основните ми цели, ще бъде да продължим с успешното и устойчиво развитие на компанията и през следващите години“, добави още Хек.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години