понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  435 прочитания

  Deutsche Bank ще държи криптовалути и токенизирани финансови активи

  Това се случва за първи път в историята на банката посредством сътрудничество с Taurus
  19 септември 2023, 11:54 a+ a- a

  Снимка: ЕП (Adobe Stock/Alvaro)

  Deutsche Bank си партнира с швейцарската крипто фирма Taurus за предоставяне на попечителски услуги за криптовалути и токенизирани активи на институционални клиенти, съобщи Taurus. Партньорството означава, че Deutsche Bank за първи път ще може да държи ограничен брой криптовалути за своите клиенти, както и токенизирани версии на традиционни финансови активи, каза говорител на банката, цитиран от „Ройтерс“.

  Крипто търговията не е в „непосредствените планове“ на банката, каза говорителят. Deutsche Bank заяви, че има за цел да предложи крипто търговия в документ на Световния икономически форум през 2020 г.

  Крипто пазарите се борят да се възстановят от миналогодишната поредица от сривове във водещи крипто фирми, които оставиха инвеститорите с големи загуби и накараха законодателите по света да призоват за повече регулации. Все пак различни масови финансови фирми говорят за възможността блокчейн (технологията зад криптовалутите) да се използва при търговията и сетълмента на традиционни финансови активи.

  Различни банки, включително Standard Chartered, BNY Mellon и Societe Generale, предлагат услуги за попечителство на крипто.

  „Тъй като пространството на дигиталните активи се очаква да обхваща трилиони долари активи, то непременно ще се разглежда като един от приоритетите както за инвеститорите, така и за корпорациите“, каза Пол Мейли, глобален ръководител на услугите за ценни книжа на Deutsche Bank.

  Крипто пазарът се оценява на около $1,1 трилиона, спад от пика малко над $3 трилиона през ноември 2021 г., според данни на CoinGecko. „Нашият фокус не е само върху криптовалутите, но и в подкрепа на нашите клиенти в цялостната екосистема на цифровите активи“, добави Малей. Той добави, че Deutsche Bank действа „внимателно и в съответствие с духа и буквата на разпоредбите, управляващи този клас активи“. „Дизайнът на нашия продукт и естеството на попечителството за клиентите ще гарантират, че няма риск от замърсяване на другите дейности на банката“, каза той.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица