четвъртък, 02 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1019 прочитания

    САЩ отпуснаха близо $21 млн. за производство на никел в страната

    Други $150 млн. се инвестират в местното производство на критично важни минерали, необходими за преход към чиста енергия
    14 септември 2023, 13:52 a+ a- a

    Снимка: iStock

    Министерството на отбраната на САЩ предостави $20,6 млн. на разработчиците на предложената мина за никел Talon в Минесота по програма за укрепване на вътрешните вериги за доставки на критични минерали.

    Средствата за отбрана ще подкрепят работата по проучването в Мичиган и Минесота и ще последват безвъзмездна помощ от $114 млн. от Министерството на енергетиката, отпуснати миналата година за подпомагане изграждането на завода за преработка на руда на Talon Metals в Северна Дакота.

    Никелът е основен компонент на високотемпературните сплави, използвани в космическото пространство, както и неръждаемата стомана и литиево-йонните батерии, отбелязва Министерството на отбраната в своето съобщение. В САЩ има само една действаща мина за никел, мината Eagle в горния на полуостров на щата Мичиган, която е планирана да затвори около 2026 г., освен ако не осигури повече руда. Talon се надява да направи предложената мина близо до Тамарак в североизточна Минесота втората, отбелязва Quartz.

    Talon съобщи, че ще допринесе с $21,8 млн. за период от около 3 години и ще използва парите за закупуване на повече оборудване и наемане на повече служители, за да ускори усилията си за намиране на повече находища на висококачествен никел, предимно в Мичиган. Миналия месец Talon обяви, че придобива правата върху минералите, които преди са били собственост на Ford Motor Co., върху приблизително 400 000 акра близо до мината Eagle и нейното преработвателно съоръжение.

    Министерството на отбраната обяви още едно подобно споразумение за $90 млн. за подпомагане на повторното отваряне на литиевата мина Kings Mountain в Северна Каролина. В друг неотдавнашен ход на администрацията Министерството на енергетиката заяви, че инвестира $150 млн. за насърчаване на вътрешното производство на критични минерали, необходими за прехода към по-чиста енергия.

    Предложената подземна мина на Talon в окръг Aitkin в Минесота, която има договор за доставка на производителя на електрически автомобили Tesla, е в ранните етапи на екологичен преглед. Проектът е съвместно предприятие с англо-австралийската компания Rio Tinto, втората по големина корпорация за метали и минно дело в света.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 2 дни
    преди 2 дни
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 2 дни
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 2 дни
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 2 дни
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места