понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    931 прочитания

    Китай вече няма да отчита асимптоматичните случаи на Covid-19

    Това е поредната стъпка в облекчаването на мерките срещу вируса в страната
    15 декември 2022, 15:47 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Китай съобщи, че ще спре да докладва асимптоматични случаи на Covid-19, тъй като стана невъзможно те да бъдат проследени, след като страната премахна масовото тестване, което е поредна стъпка в посока разхлабване на анти-ковид мерките, предаде AP.

    Промяната в практиките за докладване идва седмицата, след като страната обяви най-значимото си облекчаване досега на антивирусните мерки. Междувременно новите инфекции в Китай започнаха да нарастват бързо, което поражда опасения, че здравната му система може да бъде претоварена точно както тези в други страни по време на ранните вълни на Covid-19.

    Досега много от новозаболелите си остават вкъщи и има малко доказателства за скок в броя на пациентите. Но е трудно да се получи ясна картина на разпространението, а новите правила за докладване могат да направят това още по-трудно. Съобщава се, че някои болници са на ръба да останат без персонал заради нарастващите инфекции сред служителите.

    В съобщение на уебсайта на Националната здравна комисия в сряда (14 декември) се казва, че тя е спряла да публикува ежедневни данни за асимптоматични случаи на Covid-19, тъй като е „невъзможно да се разбере точно“ броят на тези инфекции, които обикновено представляват огромното мнозинство от новите случаи.

    Единствените числа, които комисията съобщава, са потвърдени случаи, открити в обществени центрове за тестване, където се показват симптоми. Много хора се тестват и у дома и всички положителни резултати там също няма да бъдат записани.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 7 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 7 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 9 часа
    преди 12 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата