петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2375 прочитания

  Принципът на Гьоте

  Росен Рашков - leadership trainer & coach, споделя своя опит в процеса на себепознание и лидерско развитие
  19 януари 2024, 16:57 a+ a- a

  Снимка: Росен Рашков - leadership trainer & coach на ръководители и екипи

  Всеки мениджър, който иска да бъде успешен се стреми да разшири своя инструментариум за ефективно ръководство. В Economy.bg ще ви представим кратки и информативни теми, които ще ви помогнат в процеса на себепознание и лидерско развитие. Днес Росен Рашков ще сподели своя опит за преодоляване на предприемачески предизвикателства и комуникация.

  Росен Рашков е leadership trainer & coach на ръководители и екипи. От 2017 Росен е партньор на над 30 водещи български и международни компании в мениджърски тренинг програми и екипен/индивидуален coaching - за развитието на модерно мислещи лидери и екипна култура, основана на комуникация и отговорност. Росен е автор на The Leadership Workshop - първият и най-популярен newsletter за лидерство на български език в LinkedIn, с над 4370 последователи - настоящи и бъдещи ръководители.

  Ако се отнасяте към някого като към това, което е, той ще остане това, което е. Но ако се отнасяте към него като към онова, което би могъл и трябва да бъде, той ще стане това, което би могъл и трябва да бъде.“

  Думите са на Гьоте и ето как изглеждат в бизнес контекст: През 2010-та работех като управител на магазин в мобилен оператор и имах пряк ръководител, който олицетворяваше първото изречение в мисълта на великия немски поет. Неговото отношение към нас беше приблизително такова: „Вие, управителите, не е нужно да го мислите това. Вие сте тук, за да продавате.“

  За времето на съвместната ни работа нито един мениджър в региона не беше промотиран на по-висока позиция, а като резултати бяхме по-скоро около златната среда.

  През 2012 вече имахме нов ръководител, който виждаше в нас партньори и ни предизвикваше да мислим и да вземаме не само традиционните „битови“ решения за екипите, които управляваме, но и да мислим в по-голяма картина: Какво би направил, ако регионът беше твой?

  За няколко месеца двама души направихме следващата си кариерна стъпка, а резултатите на региона ни бяха в топ 3 на компанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 19 минути
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 34 минути
  преди 2 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 3 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 20 часа
  Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК още 5 години
  Европейският парламент я преизбра с мнозинство
  преди 20 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите