събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2402 прочитания

    Надзорния съвет на УниКредит Булбанк с 4-ма нови членове

    Емилия Палибачийска и директорът на групата за Източна Европа Теодора Петкова са избрани съответно за председател и зам.-председател
    12 януари 2023, 16:12 a+ a- a

    На Общо събрание на акционерите на банката Емилия Палибачийска и Теодора Петкова бяха избрани за председател и заместник-председател на Надзорния съвет на УниКредит Булбанк. Към надзора се присъединяват също Паскуале Джамбои и доц. д-р Атанас Георгиев.

    Емилия Палибачийска започва кариерата си в банковата сфера през 1990 г. През 2002 г. заема длъжността Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим. От края на 2007 г. до септември 2017 г. Емилия Палибачийска заема позицията на Главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

    По време на дейността си  в банковия и финансов сектор, тя е била член на Управителни и Надзорни съвети  на банкови и небанкови институции в България и чужбина.

    Теодора Петкова е директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в страните от региона. Тя започва кариерата си в УниКредит Булбанк през 2002 г. като кредитен анализатор. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“. В периода 2016-2019 г. е Главен риск директор на УниКредит Булбанк и член на Управителния съвет на банката. През 2019 година поема ролята на Главен изпълнителен директор и Председател на УС на УниКредит Булбанк до май 2021 година, когато кариерният ѝ път продължава в групата.

    Теодора Петкова е била член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг.

    Паскуале Джамбои има над 40 години опит в банковата индустрия, като започва кариерата си през 1977 г. в Credito Italiano. По време на дългата си кариера в банковия сектор той е заемал ролята на член на Борда на директорите или член на Надзорния съвет на множество банкови и небанкови компании, в рамките на и извън УниКредит Груп, в Италия, Германия, Австрия, Украйна и България, където от януари 2011 г. е номиниран за член на Управителния съвет и ръководител на Дирекция Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк.

    В момента Паскуале Джамбои е председател на Надзорния съвет на UniCredit Bank S.A. Румъния от април 2020 г., председател на Надзорния съвет на UniCredit Bank Словения от март 2019 г. и председател на Надзорния съвет на УниКредит Банк АД Баня Лука (Босна и Херцеговина) от октомври 2017 г.

    Доц. д-р Атанас Георгиев е декан на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ от 2019 година. От 2005 г. преподава като хоноруван, а от 2007 г. - като щатен преподавател в Катедра „Икономика и управление по отрасли“, където над 15 години отговаря за развитието на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, а от 2018 г. е и ръководител на катедра „Икономика и управление по отрасли“.

    Новите членове на Надзорния съвет на УниКредит Булбанк ще заместят досегашния председател на Надзорния съвет Алберто Девото и членовете на Надзорния съвет Хайнц Майдлингер и Димитър Желев.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 1 ден
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 1 ден
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 1 ден
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 2 дни
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ