събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3267 прочитания

    Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

    Мария Топчийска, която ръководи сертифицирането на завода като Smart Factory, преминава на международна позиция в компанията
    13 октомври 2022, 15:25 a+ a- a

    Мартин Йорданов (Снимки: Schneider Electric)

    Умната фабрика за прекъсвачи в Пловдив на Schneider Electric, глобалния лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, има нов директор – Мартин Йорданов, който заема мястото на Мария Топчийска, която преминава на международна позиция в компанията.

    Мария Топчийска, която пое предприятието през януари 2020 г., е първата жена, застанала начело на фабриката на Schneider Electric в България. Именно тя ръководи процеса за сертифицирането на пловдивския завод като Smart Factory в края на 2019 г. Във връзка с новото назначение мениджмънтът на Schneider Electric изказа благодарност на Мария и ѝ пожела успех. В новата си роля в Schneider тя ще продължи да е свързана със Smart factory темата. Задачата ѝ ще бъде заедно с новия си екип да внедрява лийн техники за оптимизация на процесите и да залага нови стандарти за smart технологии, които да се използват в група заводи на Schneider Electric, произвеждащи продукти за крайно електроразпределение.

    „Много се радвам, че на новата си позиция ще остана свързана с България и конкретно с умната фабрика на Schneider в Пловдив“, коментира Мария Топчийска. „Първо, няма да се релокирам за постоянно, а просто ще пътувам, когато се налага, и второ – България остава в обхвата на територията, за която ще отговарям. Това ще ми позволи да не губя връзка с хората и проектите тук, които са били важни за мен през годините.“

    Мартин Йорданов и Мария Топчийска

    Мартин Йорданов поема длъжността директор на Умната фабрика в Пловдив след повече от седем години в компанията. През предишния си трудов опит той е заемал позиции в сферата на управлението на качеството и намаляването на разходите свързани със суровини, инструментални екипировки и материални потоци. Последната му позиция в Schneider Electric е „Метод мениджър и мениджър поддръжка“. Мартин е възпитаник на Техническия университет в София със специалности „Електроника“ и „Производствен и операционен мениджмънт“. Назначението му идва скоро след като компанията предприе разширяване на производството в града под тепетата. 

    „Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив за мен е повече от професионална реализация – в голяма степен това е кауза, в която всички участваме с ясното съзнание, че правим много повече от това просто да произвеждаме крайни продукти. Тук задаваме стандарт на работа, поддържан от висок клас технологии с акцент върху ефективната и устойчивата им упротреба“, посочва Мартин.

    Мартин Йорданов ще отговаря за стратегическата визия за развитието на завода и непрекъснатото му усъвършенстване, продължавайки да изпреварва времето си и да задава Smart factory модел у нас и в чужбина.

    Екипът на Умната фабрика в България постоянно създава и внедрява иновативни технологии. Така над 70% от процесите в производствената база в Пловдив са изцяло автоматизирани. Тя е демонстрационен център за 14 държави, както и за чуждестранни компании с планове да инвестират у нас, а продукцията ѝ се доставя в над 30 страни. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 16 часа
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 16 часа
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 19 часа
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 20 часа
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ