четвъртък, 30 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  11212 прочитания

  Какво е да си мениджър за един ден в „Порше София Запад”,„Майкрософт” и "УниКредит Булбанк"

  Вижте какво споделиха студентите, които заемаха мениджърски позиции за един ден
  20 март 2012, 17:08 a+ a- a

  Как беше открита инициативата "Мениджър за един ден"?
  Инициативата "Мениджър за един ден” се провежда за 11-та поредна година от „Джуниър ачийвмънт” България. Това е и една от най-популярните програми на организацията у нас. Програмата дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. Единадесетото издание на събитието даде възможност на над 1000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции. Тази година “Мениджър за един ден” беше открита от президента Росен Плевнелиев, американския посланик у нас  Джейм Уролик и ръководителя на стратегическото направление на Хюлет-Пакард за работа с публичния сектор в развиващите се пазари Саша Безуханова.


   
  "Мениджър за един ден" в "Порше София Запад"
  Студентът от Американския университет в Благоевград Ивелин Кирилов и ученичката от Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия Мария Оракалиева имаха възможност да се запознаят с висшия мениджмънт на „Порше София Запад” и да управляват компанията за един ден. Те се запознаха с тънкостите при продаването на коли в България, както и с маркетинговите стратегии на компанията. „Ние имаме практика да каним младите участници в „Мениджър за един ден” на стаж при нас през лятото”, казва управителят на „Порше София Запад” Данаил Данаилов.


   
  "Мениджър за един ден" в "Майкрософт България"
  Студентът по „Икономика и бизнес” в УНСС Петко Иванов и ученикът от 137 училище в София Ясен Миленков бяха мениджъри в „Майкрософт” България. Те работиха по проект за организирането на финала на състезанието Imagine Cup. Момчетата споделиха, че да работиш за такава голяма компания е много трудно, но и много мотивиращо. Когато се дипломират момчетата се надяват да работят, но този път не само за един ден, в „Майкрософт” България.


   
  "Мениджър за един ден" в "УниКредит Булбанк"
  Преслав Проданов, студент по „Финанси” в УНСС и Десислава Генчева, която учи Стопанско управление в Софийския университет бяха мениджъри за един ден в "УниКредит Булбанк". Те заедно с главния изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян откриха пресконференция. Двамата млади мениджъри се запознаха и с работата на дирекциите „Търговска стратегия“, „Финансови пазари“ и „Обслужване и удовлетвореност на клиентите“ в банката.
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Висшият мениджмънт в компаниите не е подгодтвен за изкуствения интелект
  Проучване на Adecco Group изследва промените в пазара на труда от гледна точка на топ мениджмънта в компаниите
  преди 15 часа
  SeedBlink пусна цялостна платформа за управление на собствен капитал и инвестиции
  Тя предоставя единен достъп до всички традиционни и нововъведени продукти за управление на собствен капитал и инвестиции
  преди 15 часа
  Fitch потвърди рейтинга на УниКредит Булбанк на 'BBB'
  Перспективата пред банката е стабилна
  преди 16 часа
  5% ръст на пътуванията на българи в чужбина през април
  С над 20% се увеличават пътуванията с цел почивка и екскурзия, показват данните на НСИ
  преди 19 часа
  ЕС одобри закон, който ще засегне вноса на газ
  Той въвежда лимити върху емисиите метан
  преди 20 часа
  xAI е оценена на $24 млрд.
  Компанията на Мъск за изкуствен интелект набра $6 млрд. в нов кръг финансиране