понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    11192 прочитания

    Какво е да си мениджър за един ден в „Порше София Запад”,„Майкрософт” и "УниКредит Булбанк"

    Вижте какво споделиха студентите, които заемаха мениджърски позиции за един ден
    20 март 2012, 17:08 a+ a- a

    Как беше открита инициативата "Мениджър за един ден"?
    Инициативата "Мениджър за един ден” се провежда за 11-та поредна година от „Джуниър ачийвмънт” България. Това е и една от най-популярните програми на организацията у нас. Програмата дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. Единадесетото издание на събитието даде възможност на над 1000 предприемчиви младежи да гостуват в 270 водещи компании, организации и държавни институции. Тази година “Мениджър за един ден” беше открита от президента Росен Плевнелиев, американския посланик у нас  Джейм Уролик и ръководителя на стратегическото направление на Хюлет-Пакард за работа с публичния сектор в развиващите се пазари Саша Безуханова.


     
    "Мениджър за един ден" в "Порше София Запад"
    Студентът от Американския университет в Благоевград Ивелин Кирилов и ученичката от Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия Мария Оракалиева имаха възможност да се запознаят с висшия мениджмънт на „Порше София Запад” и да управляват компанията за един ден. Те се запознаха с тънкостите при продаването на коли в България, както и с маркетинговите стратегии на компанията. „Ние имаме практика да каним младите участници в „Мениджър за един ден” на стаж при нас през лятото”, казва управителят на „Порше София Запад” Данаил Данаилов.


     
    "Мениджър за един ден" в "Майкрософт България"
    Студентът по „Икономика и бизнес” в УНСС Петко Иванов и ученикът от 137 училище в София Ясен Миленков бяха мениджъри в „Майкрософт” България. Те работиха по проект за организирането на финала на състезанието Imagine Cup. Момчетата споделиха, че да работиш за такава голяма компания е много трудно, но и много мотивиращо. Когато се дипломират момчетата се надяват да работят, но този път не само за един ден, в „Майкрософт” България.


     
    "Мениджър за един ден" в "УниКредит Булбанк"
    Преслав Проданов, студент по „Финанси” в УНСС и Десислава Генчева, която учи Стопанско управление в Софийския университет бяха мениджъри за един ден в "УниКредит Булбанк". Те заедно с главния изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян откриха пресконференция. Двамата млади мениджъри се запознаха и с работата на дирекциите „Търговска стратегия“, „Финансови пазари“ и „Обслужване и удовлетвореност на клиентите“ в банката.
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 57 минути
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 1 час
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 2 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 4 часа
    преди 7 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата