сряда, 24 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  801 прочитания

  10 българи ще представят страната ни на Европейското първенство по киберсигурност

  То ще се проведе от 23 до 27 октомври в Норвегия
  19 октомври 2023, 11:29 a+ a- a

  Десет български младежи между 14 и 25 годишна възраст ще премерят уменията си в европейски турнир, организиран от Европейската асоциация по киберсигурност (EНИСА). Състезанието се провежда ежегодно, като през 2023 г. ще бъде от 23 до 27 октомври в Норвегия. Като компания, развиваща високоспециализирани решения в сферата на киберзащитата, А1 подкрепи участието на отбора, който ще представя България в европейския форум.

  "В А1 имаме амбицията да гарантираме киберсигурността не само чрез иновативните си решения за клиенти като Web Application Firewall, DDoS Protection, Penetration Testing, но и като насърчаваме следващото поколение експерти в областта. Подкрепата ни за българския младежки отбор е в подкрепа на бъдещите специалисти, които ще имат основна роля в опазването на дигиталната екосистема от киберзаплахи. Ние не просто инвестираме в едно състезание, а в бъдещето на киберсигурността, като гарантираме, че следващото поколение експерти е квалифицирано и готово да се справи с променящия се пейзаж на киберзаплахите“, каза Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“, А1 България.

  Турнирът European Cybersecurity Challenge (ECSC) се провежда всяка година от Агенцията на ЕС за киберсигурност сред млади таланти от Европа и включва поредица от състезания, създаващи възможности за сътрудничество и обмен на опит и идеи в справянето с киберзаплахите. Целта на организаторите е да насърчи младите хора да се развиват в областта на киберсигурността и да усъвършенстват уменията си, като ги свързва с водещи компании, работещи в тази сфера. Надпреварата се подкрепя от Европейската комисия и държавите-членки предвид нарастващите по брой и интензивност кибернападения в световен мащаб.

  Десетте състезатели бяха подбрани след оспорвана надпревара в два квалификационни кръга, проведени през март и юни тази година. Те включваха различни задачи в сферата на мрежовата и мобилната сигурност, крипто пъзели, реверсивно инженерство и дигитални разследвания. През август и октомври те се включиха и в специални тренировъчни сесии.

  В България квалификациите бяха организирани с подкрепата на Министерството на електронното управление и националния координатор по киберсигурност за България, Петър Кирков.  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  ЕК с 6 препоръки към България
  Брюксел отчете липса на напредък у нас при разследванията и присъдите за корупция
  преди 9 часа
  На първо четене: Парламентът прие актуализация на бюджета
  Депутатите одобриха над 4,5 млрд. лв. за общините за 2024
  преди 11 часа
  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE
  IT компанията назначава нови 6 студенти в двете направления на програмата след значително увеличен интерес на кандидати спрямо пилотното издание от миналата година
  преди 11 часа
  Ипотечните кредити у нас вече с ръст от 25%
  Вижте колко пари държат българите на депозити в банките
  преди 11 часа
  Двустранната търговия между България и Китай възлиза на $4 млрд. орез 2023 г.
  Министър Петко Николов и посланикът на Китай у нас обсъдиха възможностите за развитие на двустранното икономическото сътрудничество