петък, 17 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3302 прочитания

    Google ще търси и в електронните пощи

    Потребителите ще имат достъп до информация от Gmail акаунта си направо през търсачката на компанията
    09 август 2012, 17:18 a+ a- a

    Google тества нова функционалност, която ще позволи на потребителите да преглеждат информация от Gmail пощата си при извършване на търсене в Google.com, информира The Guardian. 

    Резултатите в търсачката ще изваждат релеванти съобщения от пощата на потребителя, които съдържат зададените ключови думи. Например при търсене на „полети” търсачката ще изважда съобщения за резервирани от вас полети, а при зададено търсене за „морска ваканция” ще показва съобщения от приятелите ви на тази тематика освен стандартните резултати.

    Gmail резултатите ще бъдат отделени от останалата информация и ще бъдат достъпни само за ползвателя на сканирания акаунт. Тестовата версия е достъпна за всички англоговорящи потребители с @gmail.com акаунти. 

    „Понякога най-добрият отговор на въпроса ти не може да се открие в публичното пространство – може да се намира другаде, например в пощата ти,” коментира новата услуга в официалния блог на Google  един от вицепрезидентите на компанията Амит Сингхал. „ Това са малки, но важни стъпки по пътя на изграждането на търсачката на бъдещето – много по-интелигентна и полезна отколкото беше преди няколко години,” добавя Сингхал.

    Google предвижда още няколко подобрения на търсачката си. Компанията ще разшири функционалността Knowledge Graph извън границите на САЩ. „Графиката на знанието” позволява по-релевантно подреждане на резултатите и дава допълнителна контекстуално свързана информация на база на зададеното търсене.  Услугата включва база данни с над 500 млн. реални потребители, места и обекти, свързани с 3.5 млрд. връзки помежду си. 

    Освен това компанията ще ъпгрейдне и търсенето с вградено гласово разпознаване, като приложението вече ще бъде достъпно и през iPad и iPhone. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Siemens продава компанията си Innomotics на KPS Capital Partners
    Сделката е за 3,5 милиарда евро
    преди 14 часа
    Инвестират 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции в страната
    С други 49,6 млн. лв. ще бъде подпомогната зарядната инфраструктура в пристанищата
    преди 14 часа
    ЕС засилва регулациите за Airbnb и конкурентите й
    Онлайн платформите ще трябва да предоставят на властите данни за броя на нощувките и броя на гостите веднъж месечно
    преди 14 часа
    514 български фирми кандидатстваха за разработване на иновации
    Общият размер на безвъзмездното финансиране е 127 млн. лв.
    преди 17 часа
    Google отпуска 1 млн. долара за докторантски стипендии в INSAIT
    Младите учени ще могат да работят в България с научни ръководители от INSAIT и Google Research по най-горещите теми в AI в момента