сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1200 прочитания

  Телерик Академия обяви прием за единственото издание на Alpha QA за 2024 г.

  Кандидатстването ще бъде отворено до 24 февруари 2024, а желаещите да се включат в безплатен подготвителен курс могат да го направят до 7 януари 2024
  15 ноември 2023, 09:37 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия, водещата трейнинг компания за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви старта на приема за единственото издание на програмата за подготовка на QA (Quality Assurance) инженери Alpha QA, планирано за 2024 г. Програмата е изцяло практически насочена и осигурява необходимите умения и знания за ИТ кариерен старт като QA инженер след 6 месеца.

  Кандидатстването е до 24 февруари, а всички желаещи да се включат, които нямат предишен ИТ опит, могат да се запишат за участие в безплатен курс по основи на програмирането до 7 януари 2024 г. Кандидатите с базови ИТ познания имат опцията да се явят на предварителен изпит за прием в Alpha QA на 9 януари, като по този начин да си гарантират от по-рано място в програмата при добър резултат.

  Това издание ще се радва и на двама нови водещи лектори с многогодишен опит в сферата на QA: Димо Митев, QA Архитект в Progress, и Мирослав Христев, ръководител на екипа за автоматизация на качеството в DraftKings.

  Димо Митев стартира своята кариера като Quality Assurance Engineer през 2005 г. Занимава се с всеки тип тестване – ръчно, автоматизирано, за производителност, за сигурност и др., като фокусът му е основно върху създаване на ефективни процеси и тяхното последващо автоматизиране. Има и преподавателски опит – от 2011 води лекции и курсове към различни университети, академии и компании. Той е и сертифициран Scrum Master, ISTQB, редактор на книги в областта на тестването, както и автор на публикации в същата сфера. Печели първа награда като лектор на италианския Software Testing форум.

  Мирослав Христев започва кариерата си преди повече от десет години като младши QA специалист, минавайки през различни позиции в компании като Viscomp, Programista, SevOne и др. Като ръководител на екип в DraftKings в момента се грижи за оптимизацията и интеграцията на автоматизираното тестване в различни екипи и отдели в цялата компания. Извън корпоративните си ангажименти, той активно се включва в изграждането на следващото поколение ИТ ентусиасти, като лектор в Пловдивския университет.

  „С динамичното развитие на дигиталните иновации сигурността и високото качество на всички технологии са от решаващо значение. Именно тук се появява и нуждата от QA специалисти, чиято роля е да търсят грешки, проблеми и разминавания в един софтуерен продукт, за да подсигурят неговото качество и да гарантират, че отговаря на клиентските изисквания. В този смисъл ролята на QA специалистите е особено важна, но в действителност на пазара има недостиг на такава експертиза. Според проучване на JetBrains за 2022 г. 40% от екипите имат по-малко от един QA тестер на 10 разработчици.“ – коментира Александра Мечкова – главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Подготовка за летящ кариерен старт в областта на QA
  Alpha QA е най-краткото и в същото време всеобхватно обучение на пазара. Тя е единствената програма от портфолиото на Телерик Академия, която се провежда веднъж годишно и едновременно с това е с вечерна лекционна форма. Това дава възможност интензивното обучение да бъде успешно съчетавано с работа или други ангажименти.
  Завършването на курса отваря широко вратите към света на QA специалистите. В рамките на 6 месеца курсистите се подготвят за старт на своята ИТ кариера. Сред темите в обучението са работа с Java, обектно-ориентирано програмиране, функционално автоматизирано тестване, API тестване и др. Акцент се поставя върху комбинацията от технически и т.нар. меки умения (soft skills). Soft skills сесиите включват теми като работа в екип, ефективно учене, устойчивост, даване и получаване на обратна връзка – всичко това помага за бързата адаптация на курсистите на бъдещите им работни места.

  В Alpha QA фокусът е върху практическата подготовка на учащите се. Те имат възможност да работят както самостоятелно, така и в екип. Проектите, от своя страна, са реални казуси, с решаването на които курсистите изграждат първоначално портфолио, съответно могат да засвидетелстват уменията си пред бъдещи работодатели.

  Още по време на обучението участниците се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, научават повече за дейността им и възможността за стартиране на работа при тях.

  Ценен елемент в програмата е менторството. Освен да се обръщат към своите лектори, учащите се възползват от помощта и експертизата на ментори, които вече са били в тяхната роля и чрез съвети, насоки и подкрепа им съдействат да продължат успешно подготовката си.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Какво да очакваме за банките и икономиката на България през 2024?
  Очакват се редица предизвикателства на различни фронтове, но и възможности за развитие на финансовия сектор, коментира Петър Чобанов, подуправител на БНБ
  преди 15 часа
  преди 15 часа
  преди 16 часа
  Какво е бъдещето на хибридната работа?
  Наред с многобройните предимства дистанционната работа има и редица недостатъци, отчита доклад на Colliers
  преди 17 часа
  Siemens и българската Nasekomo обявиха стратегическо партньорство по време на COP 28
  Двете компании ще си сътрудничат в дигитализацията на биопреобразуването чрез насекоми – новозараждаща се индустрия с потенциал за устойчиво развитие
  преди 17 часа
  АИКБ: Близо 80% от българската икономика вече е на светло
  Делът на сивата икономика у нас остава относително висок на фона на средните нива в ЕС