сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1792 прочитания

  BILLA открива 12 нови магазина у нас през 2024, инвестира 68 млн. лв.

  Засега веригата не се включва в инициативата "Достъпно за вас"
  15 ноември 2023, 14:34 a+ a- a

  През последните 2 седмици BILLA България отчита, че има дефлация при цените на доставчиците си. Това обяви Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на веригата. През миналата седмица е отчетена дефлация от 1.4%, а преди две - тя е била 2.6%, подчерта Шапокас. През октомври като цяло повишението на доставните цени за веригата е 6.18%.

  Над 20% от потребителите се ограничават в покупките си заради инфлацията, като търсят продукти в промоция, отбелязаха от веригата.

  Засега BILLA България не се включва в инициативата на Министерството на икономиката и индустрията "Достъпно за вас", обяви Шапокас. Като причина за това той посочи започналия вече спад на цените, както и позицията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по отношение на инициативата. "Министерството вече направи промени в инициативата, но КЗК не е изразила становище по тези промени, така че засега няма да участваме. Не казваме "Не". Възможно е в бъдеще да се включим", подчерта изпълнителният директор.

  Търговската верига запазва лидерската си позиция по брой филиали в страната с над 150 магазина. Компанията реновира 14 свои обекта, а до края на годината броят новооткрити магазини ще нарасне до 12. Градовете Созопол, Чирпан, Троян, Силистра и село Граф Игнатиево са населените места, в които търговската верига навлиза за пръв път. Инвестицията в експанзия и реновации за 2023 ще надхвърли 62 млн. лв., като компанията ще открие над 250 работни места.

  BILLA България планира изграждането на нова складова база до село Загоре, чиято първа копка беше в края на септември. Депото обхваща територия от 55 декара и ще обслужва районите на Централна и Южна България. Откриването е планирано за първата половина на 2025 г., като компанията ще разкрие над 250 нови работни места в региона. 

  Нов формат магазини – BILLA Днес, стартира на българкия пазар през октомври месец тази година. Първият обект отвори врати в гр. Добрич, като на 16 ноември предстои да бъде открит следващият такъв магазин, в гр. Силистра. BILLA Днес ще бъдат ситуирани както в кварталите на големите градове, така и в по-малки населени места и ще предлагат разнообразие от продукти, селектирани да отговарят на ежедневните нужди на потребителите, спрямо региона и локацията. Обектите ще са с площ до 600 кв. м., със засилен фокус върху свежия асортимент.

  Над 90% от асортимента на BILLA се доставя от български компании.

  BILLA е инвестирала над 196 млн. лв. в човешки капитал, под формата на възнаграждения и социални придобивки. Над 50% от служителите остават да работят в компанията повече от 3 години. В отговор на инфлацията през 2023 компанията е увеличила заплатите на служителите си с 13% и е разширила пакета им за здравна грижа.

  За 2024 компанията планира инвестиции в размер на 68 млн. лв. Ще бъдат открити 12 нови магазина, а 11 ще бъдат реконструирани.

  От догодина веригата планира онлайн пазаруването чрез Glovo да се разшири и към Плевен, Пловдив и Варна.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 минути
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 3 часа
  преди 8 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 9 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 10 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании