петък, 10 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1620 прочитания

    Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз създава офис за разработване на софтуер у нас

    Инвестицията е в размер на 500 000 лв. и ще разкрие 80 работни места
    02 ноември 2023, 14:28 a+ a- a

    Снимка: МИР

    Зам.-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева връчи сертификат клас „А“ за инвестиция за откриване на офис за разработване на софтуер в България на компанията „Фьоникс Фарма ИТ Сървисиз“. Инвестиционният проект е на стойност 500 000 лв. и е за разкриване на 80 нови работни места. Сертификатът беше връчен на управляващия директор на дружеството „ИТ Сървисиз“ Димитър Петров. На церемонията присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, ръководството на компанията и ИТ специалисти.

    Дейността по инвестиционния проект е в областта на информационните технологии. Основният фокус ще бъде компютърно програмиране, поддръжка на инфраструктура, комплексен анализ при разработка на софтуер в съвременните софтуерни технологии. Услугите, които ще предлага компанията са в три насоки – технологии, продукти и услуги за процеси. Инвестицията се реализира в София, а за екипа от специалисти ще бъде осигурено необходимото IT и офис оборудване и обучения.

    „Нашата цел е да насърчаваме по най-адекватен начин инвеститорите. Работим в посока държавата да осигури навременни насърчителни мерки към тях и да се оптимизират административните процеси. Страната ни има огромен потенциал за развитие на високите технологии. У нас са едни от най-големите таланти в IT сектора“, заяви зам.-министър Минчева по време на връчването. От компанията подчертаха, че за тях най-важно е професионалното развитие на кадрите им и че са сред първите, които ще използват възможността за високопроизводителни изчисления на новия български суперкомпютър „Хемус“. Зам.-министър Минчева посети офиса на „ИТ сървисиз“, където се запозна отблизо с работата на компанията и служителите.

    Групата Фьоникс е европейски лидер в сферите на търговията на едро с фармацевтични продукти, търговия на дребно – аптеки и услуги за фармацевтичната индустрия. С присъствието на 29 пазара за здравни услуги, компанията предлага уникално географско покритие в цяла Европа, като със своите близо 40 000 служители допринася съществено за цялостното здравеопазване на населението в регионите. В компанията в България работят над 750 служители.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    преди 15 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 16 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 18 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 20 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите