събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2105 прочитания

  Huawei стартира стипендиантска програма за ИТ таланти у нас

  Китайският технологичен гигант ще избере 50 български студенти за онлайн обучение в ИКТ сферата
  30 септември 2021, 15:54 a+ a- a

   

  Huawei стартира своята стипендиантска програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program, в България. Тя цели да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии и да им осигури нови възможности за развитие.

  В рамките на програмата китайският технологичен гигант ще избере 50 студенти, които ще имат възможността да преминат през онлайн обучение в ИКТ сферата, водено от топ експерти от Huawei, и след успешно положен финален изпит, те ще бъдат наградени със стипендии.

  10-те най-добри студенти от групата ще бъдат отличени като “golden seeds” и ще получат възможност за започване на стаж в Huawei.

  Изискванията към желаещите да кандидатстват по програмата са да бъдат студенти на възраст до 30 години, със засилен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания.

  За да се включат в програмата, те трябва да изпратят CV и мотивационно писмо. Повече за програмата могат да научат на специално създадения за нея уебсайт.

  Срокът за кандидатстване е до 30 октомври 2021, а в средата на декември на официална онлайн церемония ще бъдат обявени имената на отличените по програмата студенти.

  Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 1 ден
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 1 ден
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 1 ден
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 1 ден
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила