петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3178 прочитания

  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital

  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния
  28 февруари 2024, 13:41 a+ a- a

  International Financial Corporation (IFC) направи инвестиция в размер на 150 млн. евро в Lion’s Head Investments (LHI) - платформа на AG Capital за бизнес имоти в България и Румъния, джойнт венчър с Old Mutual Property. Финансирането на IFC включва конвертируем инструмент и синдикиран заем.

  Lion's Head притежава и управлява 5 офис сгради, разположени на първокласни локации: две в София – Полиграфия офис център и Мегапарк, и три в Букурещ – Oregon Park A, B & C. Към края на 2023 г. заетостта на площите в офис сградите надвишава 95%. Сред наемателите са глобалните компании Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama. Всички сгради притежават зелени сертификати (BREEAM и LEED) и високи показатели за устойчивост.

  Lion’s Head работи върху създаването на нова платформа за логистични активи в България и Румъния, която ще бъде допълнително подкрепена от инвестицията на IFC. Сделката включва ангажимент новите активи на компанията ще бъдат сертифицирани с EDGE - сертификата за зелени и устойчиви сгради на IFC.

  "Развитието на логистичната инфраструктура и свързаността в рамките на регионалните и глобалните вериги за производство и доставки са важни цели за България и Румъния в настоящия контекст", заяви Ари Найм, мениджър на IFC за Централна и Южна Европа. "От ключово значение за всяка нова инфраструктура в региона е тя да бъде изградена в съответствие с най-високите стандарти за енергийна ефективност. Радваме се, че можем финансово да подкрепим Lion’s Head в реализирането на поставените цели."

  "В Lion’s Head вече над пет години работим изключително успешно с Old Mutual. Присъединяването на IFC като нов партньор е сериозно признание - както за нашия бизнес модел, така и за качествата на екипа ни в отделните държави. Инвестицията ще ни позволи да изпълним стратегия си като подкрепи разширяването на дейността ни в региона.", коментира Христо Илиев, главен изпълнителен директор на AG Capital.

  AG Capital е създадена от Христо Илиев преди 30 години и обединява група от компании в сектора на недвижимите имоти. Към момента развива дейност и управлява проекти в България, Румъния и Полша. В портфолиото й са водещи дивелъпмънт компании - Park Lane ( бизнес имоти) и BLD и Ultima (жилищните имоти). Партнира с международни институционални инвеститори, както и големи частни фондове като Apollo Global Managment и Mitiska REIM.

  International Financial Corporation (IFC) e част от Групата на Световната банка оперира в повече от 100 държави. През 2023 г. IFC инвестира рекордните 43,7 млрд. долара за подпомагане дейността на частни компании и финансови институции в бързо развиващите се страни.

  Old Mutual е публична компания, която се търгува на фондовата борса в Йоханесбург вече 179 години. Тя е една от най-старите корпорации в Южна Африка с присъствие в 14 държави, пазарна капитализация в размер на 3 млрд. евро и активи под управление на обща стойност 65 млрд. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 11 часа
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 1 ден
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 1 ден
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 1 ден
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 1 ден
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство