понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2033 прочитания

  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България

  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.
  17 април 2024, 12:04 a+ a- a

  Снимки: Sameday

  SAMEDAY, куриерската компания с най-голямата мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, обявява трикратно увеличение на своите решения за доставка извън дома в България. До началото на пиковия за куриерските услуги сезон в края на годината броят им в страната ще достигне 1500, при налични 500 easybox шкафчета към момента. Инвестициите, предвидени за разширяване на мрежата у нас, са €6,5 млн., от общо €8,7 млн., които ще бъдат вложени в страната през 2024 г;

  Експанзията на мрежата е част от мащабен инвестиционен план в размер на €60 млн., €30 млн. от които ще обезпечат разширяване на мрежата в региона със 70%, до 8500 точки до края на 2024 г., от тях 80% easybox шкафчета, разположени в 1000 града в България, Румъния и Унгария;

  Точки за доставка на 7 минути разстояние
  Целта на Sameday за трите държави, в които оперира, е 50% от цялото население да се намира на не повече от 7 минути пеша от най-близката локация, част от регионалната инфраструктура за доставка. Това, ще се реализира и посредством увеличаване на капацитета на easybox шкафчетата, които се радват на голяма популярност сред потребителите.

  Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България

  „Отдадени сме на подобряването на нашите възможности в подготовка за тазгодишния пиков сезон, за да подпомогнем в максимална степен нашите партньори както на национално ниво, така и в сферата на кросбордър доставките. Голямото търсене на услугата за доставка извън дома, което ясно личи от резултатите през последната година, допълнително ни амбицира да поставим разрастването на мрежата в центъра на нашата стратегия, както за България, така и в региона.“ - споделя Радослав Крумов, изпълнителен директор на SAMEDAY България.

  Към момента регионалната мрежа на easybox, която оперира в България, Румъния и Унгария, разполага с над 5000 автоматизирани шкафчета, разположени в повече от 860 населени места. В България броят им вече надхвърля 500, в Румъния - 3900, в Унгария са над 700. До ноември 2024 г., когато ще започне пиковият сезон за електронната търговия и за куриерските компании, мрежата за доставки извън дома ще разполага с 8500 точки в 1000 града в региона, за да отговори на нуждите на потребителите и онлайн търговците.

  „Решени сме да затвърдим позицията си на ключов партньор в развитието на електронната търговия в региона. За да постигнем тази цел, разширяваме регионалната си инфраструктура за доставки извън дома. Целта ни е да подобрим клиентското преживяване и да намалим разходите за доставка на онлайн магазините в България, Румъния и Унгария. С разширяването на инфраструктурата си можем да увеличим и броя на потребителите, до които онлайн магазините в региона могат да достигнат с лекота.“ - заяви Лучиан Балтару, главен изпълнителен директор на Sameday Group.

  Инвестиции в ефективни решения за трансгранични доставки
  През 2023 г., мрежата на easybox е нараснала с над 11% в региона, в сравнение с предишната година. На новооткритите пазари - България и Унгария, през изминалата година броят на инсталираните easybox шкафчета се е увеличил с 37%. На групово ниво, SAMEDAY планира да инвестира над €60 млн. през 2024 г., насочени към разширяване на регионалната мрежа за доставки на пратки извън дома, въвеждане на нови технологични решения, оптимизиране на капацитета за доставка и скоростта на обработка на поръчките.

  Постоянен растеж в сегмента на трансграничните доставки
  През последните 12 месеца, броят на пратките, изпратени от Румъния до Унгария и България, се удвои, следвайки популярността на международните доставки сред клиентите. Между април 2023 г. и април 2024 г., SAMEDAY регистрира годишно увеличение от 115% на броя на онлайн магазините, които са ползвали услугите за трансгранична доставка. Понастоящем, до услугата имат достъп над 6000 клиенти и тя е отворена за всички онлайн магазини, които си сътрудничат със SAMEDAY и желаят да разширят дейността си в международен план. През последните 12 месеца, SAMEDAY е доставила общо 95 милиона пратки в България, Румъния и Унгария, с което допълнително затвърждава позицията си на важен партньор за компаниите, опериращи в сферата на електронната търговия в региона. 

  Sameday цели да създаде отворена зона за доставки в региона
  Дейностите, които SAMEDAY стартира през 2022 г. в България и преди това, през 2020 г., в Унгария, насърчават създаването на единна зона за доставки, без граници. По този начин, онлайн магазините в България, Румъния и Унгария могат лесно да разширят стратегиите си за привличане на клиенти, с по-голяма сила при навлизане в региона и без необходимост от локализирани запаси във всяка страна.

  В допълнение към решенията за трансгранична доставка, SAMEDAY предоставя на българските, румънските и унгарските търговци услуга, предоставяща възможност за лично зареждане на пратките в автоматите на куриера - First Mile to easybox. Използвайки тази опция за изпращане на своите пратки, онлайн магазините могат да намалят разходите за доставка и лесно да зареждат пратките във всеки easybox, когато пожелаят, денем или нощем.

  Регионалното разширяване, обявено от SAMEDAY, е в съответствие със стратегията на компанията за създаване на регионална инфраструктура за доставка на онлайн магазини, която е лесно достъпна и способна да поддържа услуги, осигуряващи високо ниво на ефективност по отношение на разходите и времето за доставка.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 8 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 10 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата