понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1571 прочитания

    OpenAI навлиза в Азия

    Първият офис в региона е в Япония
    16 април 2024, 09:35 a+ a- a

    Снимка: iStock

    OpenAI отбеляза експанзията си в Азия, като отвори първия си офис на континента в Токио, Япония, съобщи компанията.

    „Избрахме Токио за нашия първи азиатски офис заради глобалното му лидерство в технологиите, културата на обслужване и общност, която възприема иновациите“, съобщи OpenAI в публикация в блог, цитирана от Quartz.

    Тадао Нагасаки беше назначен за президент на OpenAI Japan и ще ръководи нейните търговски и пазарни усилия, както и ще изгради свой екип в страната.

    OpenAI дава на японския бизнес ранен достъп до персонализиран GPT-4 модел, който има подобрена производителност при превод и обобщаване на текст на японски и е рентабилен и три пъти по-бърз от своя предшественик, каза компанията. Офисът в Токио ще доближи OpenAI до най-добрите технологични компании в Япония, включително Daikin, Rakuten и Toyota Connected, които вече използват ChatGPT Enterprise за задачи като анализ на данни и вътрешно отчитане, се казва в съобщението.

    В допълнение към бизнеса, местните власти в страната също са използвали ChatGPT за предоставяне на услуги, включително град Йокосука, където почти всички градски служители имат достъп до ChatGPT – и 80% съобщават, че това е увеличило продуктивността им, според OpenAI.

    „Развълнувани сме да бъдем в Япония, която има богата история на хора и технологии, които се обединяват, за да направят повече“, каза главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман в изявление. „Ние вярваме, че изкуственият интелект ще ускори работата, като даде възможност на хората да бъдат по-креативни и продуктивни, като същевременно ще предостави широка стойност на настоящите и нови индустрии, които тепърва предстои да си представим.“

    OpenAI има натрупано търсене и очаква „значителен принос от Япония с течение на времето“, каза главният оперативен директор Брад Лайткап пред репортери в Токио. Съобщава се, че Алтман и Лайткап са представили ChatGPT Enterprise на стотици висши бизнес ръководители този месец в Ню Йорк, Сан Франциско и Лондон – включително клиенти на Microsof, чиято корпоративна услуга за изкуствен интелект е един от начините, по които се опитва да разнообрази своя поток от приходи. Съобщава се, че OpenAI е на път да достигне целевите си приходи от $1 млрд., които е планирала за тази година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 7 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024
    преди 8 часа
    Ново Кино Арена отваря врати в София
    Кинокомплексът с 10 модерни зали е в Мега Мол
    преди 10 часа
    преди 13 часа
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата