петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1992 прочитания

  Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.

  През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
  22 февруари 2024, 11:03 a+ a- a

  Снимка: Sameday

  Sameday, куриерската компания с най-голямата мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, отчита годишен ръст на доставки от 900% в страната през 2023 г., с 2,6 милиона доставени пратки, от които близо 1 милион до автомати. Локациите със станции с автоматизирани шкафчета за доставка извън дома в България са достигнали 437, от общо над 5000 места в региона. През изминалата година компанията е инвестирала над 6,4 млн. лева у нас, а плановете са през 2024 г. те да се увеличат близо 3 пъти и да надхвърлят 17,1 млн. лева.

  Според скорошно проучване, поръчано от Sameday, нагласите на потребителите в България показват, че все повече клиенти избират да получат своите пратки безконтактно от автомат, поради неговото удобство и лесна употреба, възможността за контрол върху личното време и липсата на необходимост от чакане на опашка.

  Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България

  „Интересът към безконтактното получаване на пратки е доказателство за променящите се нужди на крайните клиенти, които търсят все по-голяма гъвкавост при пазаруването онлайн. През следващите месеци, ще продължим да надграждаме традиционната доставка такава, каквато я познавахме до скоро, като оставаме уверени в разгръщането на потенциала на местния пазар.“ споделя Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България.

  Куриерът вече успешно си партнира с близо 1500 онлайн магазина в страната, сред които са и едни от най-големите онлайн търговци на българския пазар eMAG, Fashion Days, DOUGLAS, DECATHLON, SILABG.COM. Ръстът в обемите от пратки през първата пълна година на куриера в България е обезпечен оперативно от модерна инфраструктура, нови складови площи, съвременни системи за контрол и проследяване, с инвестиции на стойност над 6,4 млн. лева, и непрекъснато разширяваща се мрежа от партньори.

  Лучиан Балтару, основател и главен изпълнителен директор на Sameday

  „В България, делът на онлайн продажбите нараства с високи темпове, както и в региона, а оттам и нуждата за подобряване на клиентското преживяване и улесняване на онлайн търговците. Откакто започнахме дейността си в страната през 2022 г., използваме дългогодишния си опит, натрупан в Румъния и Унгария, за да интегрираме високи технологии и оптимизации на местния пазар, които се възприемат много положително.“ споделя Лучиан Балтару, основател и главен изпълнителен директор на Sameday.

  Sameday предлага на бизнес клиентите на компанията максимален контрол, предвидимост и гъвкавост на целия процес. Решенията включват IDM - управление на доставката в реално време, услугата First Mile to easybox – предоставяща възможност за лично зареждане на пратките в шкафчетата easybox в удобно за клиента време и интегрирани дигитални инструменти за подобряване на клиентското изживяване.

  Предвид нарастващото търсене на алтернативни начини за доставка, плановете на куриера са да продължи да инвестира в разрастването на мрежата от автомати като предвидените инвестиции за нейното разширяване само за 2024 г. надхвърлят 13 млн. лв.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 11 часа
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 1 ден
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 1 ден
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 1 ден
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 1 ден
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство