петък, 10 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    555 прочитания

    Нови 20 компании участват в програмата за растеж на БФБ

    Дадоха начало на четвъртия сезон на beamUp lab – програмата за подкрепа на малки и средни фирми
    12 декември 2023, 11:11 a+ a- a

    Разнообразните възможности на финансиране на компании от страна на Фонда на фондовете и неговите фонд мениджъри бяха представени по време на първата стратегическа среща от четвъртия сезон на акселераторската програма beamUp lab. Изпълнителният директор на Фонда на фондовете Бисер Петков открои някои от найновите финансови инструменти, които ще са възможна алтернатива за предприемачите. Представителите на 20-те компании-участници ще имат възможността да се запознаят с механизмите за финансиране на малки и средни компании, законодателната и регулаторна рамка на финансовите инструменти с подкрепа от ЕС и каква е ролята на Фонд на фондовете в програмния период 2021-2027.

    „Събирайки се за четвърта поредна година и провеждайки beamUp lab, е събитие, което ни показва, че програмата се утвърди като специална услуга за бизнеса в България. Убедени сме, че компаниите ще получат и днес ценна практическа информация, която да приложат в своите стратегии за бизнес развитие.“, каза доц, д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ по време на събитието.

    По време на срещата Vitosha Venture Partners a и Innovation Capital споделиха опита си на инвеститори, какви са техните цели и към какво портфолио са насочвали до момента своя ресурс.

    5 компании участваха и в своеобразен investor pitch, сред които бяха SWIPE, иновативна компания, насочена съм изкупуването и рециклирането на употребявани телефони, Twisted Technology, които създават уеб платформа за единен достъп до сервизни услуги на устройства, Healthy Bars, насочена в производството на здравословни протеинови барчета, karavani.bg, чието ръководство развива и стимулира екотуризма и Healee - с фокус върху здравните технологии. Всички те получиха и последващата обратна връзка от инвеститори, оценка за силните и слаби страни, както и ценни съвети как да продължат своето развитие

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    преди 14 часа
    Промишленото производство в Германия отбелязва спад
    Търсенето в производството също отслабва
    преди 15 часа
    Зa 13 гoдини Бългapия e ycвoилa 33 млрд. лeвa eвpoпeйcĸи cpeдcтвa
    Средствата са инвестирани в над 50 хиляди проекта в цялата страна
    преди 16 часа
    Пловдив изпревари София по строистелство на нови жилища
    1026 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първото тримесечие на 2024, сочат данни на НСИ
    преди 19 часа
    ЕК иска информация от X за модерирането на съдържание
    Брюксел пита платформата за ефекта на генеративния изкуствен интелект върху изборите